Gradu

Jälkeenpäin paljastunut plagiointi opinnäytetyössä johtaa harvoin tutkinnon purkamiseen – ”Joistain tutkielmista näkee, ettei kukaan ole lukenut niitä koskaan”

Plagiointitapauksia opinnäytetöissä ei Suomessa keskitetysti tilastoida. Plagiointiin perehtynyt yhteiskuntatieteiden tohtori Erja Moore epäilee, että vilppitapauksia jää merkittävästi pimentoon. TENK:n pääsihteeri on eri mieltä.

Ilmiöt

2.5.2022

Jokainen valmistuu tavallaan — Gradun pituus voi olla 7 tai 730 sivua

Mikael Puurtisen gradussa on 12 sivua. Tuula Laamasen gradun lähdeluettelo oli jo yksinään pidempi. Jylkkäri kävi läpi lähes 40 000 maisterintutkielman tietokannan, josta paljastui, että opinnot voi viimeistellä erittäin monella tyylillä.

Uutiset

3.5.2021

Kommentti: Luulitko, että gradusi lähteet katosivat lopullisesti? Jylkkäri selvitti, miten kaikki maailman tutkimukset ovat näppiesi ulottuvilla

Jäikö sinulta huomaamatta, että moni tiedejulkaisu poistui eilen käytöstäsi? Onko gradu uhattuna, kun lähteisiin ei enää pääse käsiksi? Hätä ei ole tämännäköinen.

Mielipiteet

1.2.2019

Kaksi tutkintoa yhdellä gradulla – Harvinaisten kaksoisgradujen käytännöistä ei ole yhtenäisiä linjauksia

Kaksoisgradun kautta opiskelija voi yhdistää kahden eri tieteenalan maisterintutkinnot. Kaksoisgradujen tekeminen on kuitenkin harvinaista, ja tiedekuntien yhteiset linjaukset vähäisiä.

Uutiset

26.11.2018

Helpotusta graduntekoon

Moni tietää, kuinka ylitsepääsemättömän haastavaa gradun tekeminen voi olla. Hommat haltuun -projektin nikseillä selätät ison G:n.

Helpotus

13.2.2017

Siirry takaisin sivun alkuun