Kiira Kolehmainen

Itsemurha esitetään fiktiossa usein marginalisoivalla ja stigmatisoivalla tavalla — tutkija peräänkuuluttaa monipuolisempaa lähestymistapaa

Itsemurha on tilastojen perusteella suomalaisille tuttu, mutta tabuasemansa takia myös vieras. Fiktio avaa väyliä käsitellä tätäkin haastavaa aihetta, mutta millaisia ovat tavat, joilla itsemurhaa esitetään?

Ilmiöt

2.11.2020

Ilokivi venuen uuteen leffasarjaan on vapaa pääsy, mutta sen mainonta on rajoitettua

Ilokivi Venuella on alkanut ilmaisten elokuvien esityssarja. Vapaa Kino -nimeä kantava after work -mahdollisuus lävähtää Ilokiven valkokankaalle aina keskiviikkoisin kello 16.30. Vapaan pääsyn kääntöpuolena on, että elokuvia ei saa mainostaa vapaasti.

Kampuksella

15.9.2020

”Hetkellisesti voi tuntua, että maailma ei toimi” – Nyt asiantuntijat kertovat, miten pedataan mahdollisuudet mielekkäälle etäopiskelulle.

Rytmitys, sosiaalisuus ja omien tuntemusten tarkkailu: näitä asioita ruotivat aikuiskasvatustieteen projektitutkija Soila Lemmetty, koulutusteknologian opettaja ja tutkija Leena Hiltunen sekä psykologian professori Taru Feldt.

Uutiset

19.5.2020

Virtuaalinen Freetime voi olla introvertin paratiisi — Näin ainejärjestöt ovat siirtäneet tapahtumiaan verkkoon

Ainejärjestöjen tapahtumat on siirretty verkkoon. Poikkeuksellinen tilanne on aktivoinut luovaa ajattelua, tukenut yhteisöllisyyttä sekä mahdollisesti miellyttänyt introvertteja.

Uutiset

21.4.2020

Emmi Seppänen on hoi jeon moo soolissa paras, mutta haluaa silti oppia lisää

Emmi Seppälä voitti hoi jeon moo soolin maailmanmestaruuden Meksikossa, mutta haluaa silti oppia lajista lisää.

Ihmiset

29.1.2018

Postitse klamydian jäljille – YTHS:n etätestejä on tehty jo yli 15000 kertaa

YTHS on tarjonnut seksitautien etätestausta opiskelijoille kahden vuoden ajan. Näytteitä on sinä aikana annettu jo yli 15 000 kappaletta.

Uutiset

4.12.2017

Siirry takaisin sivun alkuun