Karhea, mutta hiottu

Lazards: Beautiful Release EP (omakustanne)

Tämä c-kasettina julkaistu EP on miellyttävällä tavalla samaan aikaan karhean ja tuotetun tuntuinen. Biiseissä on kaipausta ja tarinallisuutta, joka tuo mieleen noin kymmenen vuoden takaisen alternative rockin aallon merten takaa, jolloin vakavanaamaiset, matalalta vähäeleisesti laulavat miehet olivat yhtäkkiä joka puolella melankolisine bändeineen.

Beautiful Release esittelee syntikkapopin tunnemaailmaa. Sellaista vähän surullista discoa, jossa basso kuitenkin vaatii siirtymään tanssilattialle, vaikka on hieman haikea mieli.

Garage- ja noise- elementit ovat pienemmässä roolissa kuin viiden vuoden takaisella EP:lla, mutta tanssittavammat rytmit ovat tuttuja Seekretsin kanssa tehdyltä yhteis- EP:lta.  

Kappaleissa on emotionaalista nostatusta, tilan tuntua, valoa joka lankeaa kuulijan takaa. Alternative rockilla ja elektronisilla aineksilla on luotu mukavan kansainvälisen kuuloinen äänimaailma, jonka omintakeiset kaiut jäävät päähän.