Rasismi

Rasismin tai antirasismin käsittely yliopisto-opetuksessa on vähäistä – ”Huolestuttavaa”

Myös Suomessa opiskelijat ja tutkijayhteisöt ovat toivoneet muun muassa opetuksen dekolonisoimista.

Uutiset

17.8.2023

Vain muutama Jyväskylän yliopiston ainejärjestö mainitsee yhdenvertaisuussuunnitelmissaan rasismiin puuttumisen – ”Työmme vaatii vielä kehitystä”

Jyväskylän ylioppilaslehti kertoi lokakuussa, että Jyväskylän yliopiston yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmassa ei mainita rasismia tai antirasismia. Kysyimme ylioppilaskunnan alaisilta ainejärjestöiltä, onko niiden yhdenvertaisuussuunnitelmiin kirjattu rasismiin puuttumista.

Ilmiöt

4.12.2022

Kommentti: Akateeminen sivistys ei takaa sitä, etteivätkö ihmiset voisi syyllistyä rasismiin yliopistossa

Rasismiin puuttuminen yliopistossa edellyttää sitä, että oletus rasismivapaasta tilasta kyseenalaistetaan, kirjoittaa Oona Komonen.

Mielipiteet

5.10.2022

Syvällä rakenteissa: Jyväskylän yliopisto sanoutuu irti rasismista – Siitä huolimatta rasistista toimintaa ja puhetta ilmenee kampuksella ja yliopistoyhteisössä

Rasismi ilmenee yliopistossa ja yliopistoyhteisössä monin eri tavoin. Rasismia kokeneiden mielestä oma instituutio ei tee tarpeeksi ongelmien ratkaisemiseksi.

Ilmiöt

3.10.2022

Kommentti: Sitsikohu toi esiin opiskelijakulttuurin ruman puolen – Syrjintä täytyy kitkeä pois sitseiltä, ennen kuin se näivettää koko perinteen

Sitsilaulukohu nosti esille ongelman, joka mädättää opiskelijakulttuuria hälyttävällä tavalla, kirjoittaa Jylkkärin toimittaja Laura Kangas.

Mielipiteet

26.3.2018

Siirry takaisin sivun alkuun