Ylioppilaskuntamme sanomalehden Jylkkärin numerossa 9/2016 ilmestyi nimimerkin ”Social Justice Warrior” pakina. Ilmeisesti kyseessä oli Jylkkärin pakinasarjaan kuulunut tahallisen kärjistetty kirjoitus. Pakinasta ei kuitenkaan voi valistunutkaan lukija tietää, onko kyseessä heikkolaatuinen parodian parodia vai onko Jylkkäri todellakin julkaissut transvihamielisen SJW-kirjoituksen.

 

Kirjoituksessa muun muassa pilkattiin väärään sukupuoleen syntyneiden sukupuolenkorjausoperaatioita kutsumalla sitä sukupuolen vaihtamiseksi. Transsukupuolisten raskaita kokemuksia taas väheksyttiin tyypillisellä transvihamielisellä retoriikalla. Pakinassa annettiin ymmärtää, että transsukupuoliset pakottavat muun yhteiskunnan hyväksymään oman sukupuolikäsityksensä. Nykytiedon valossa tiedämme kuitenkin, että asia on päinvastoin. Transsukupuoliset kärsivät yhteiskunnan sukupuolittuneista rakenteista.

 

Valitettavasti pakinaa ei voida kuitata vain Jylkkärin outona kokeiluna. Lehden samassa numerossa ilmestyi englanninkielinen juttu äärikonservatiivisesta ja rasistisesta alt right -liikkeestä, jota myös Social Justice Warrior (SJW) -meemi edustaa. Asian vakavuutta lisää se, että Jylkkäri mainosti pakinaa Facebook-sivuillaan vain kaksi päivää sen jälkeen, kun edustajisto oli tehnyt päätöksen Setan kannatusjäseneksi hakemisesta.

 

Julkaistu kolumni myös jatkaa Jylkkärin jo aiemmin aloittamaa linjaa. Jylkkäri on muun muassa päättänyt puolustaa oikeutta kieltää holokausti ja syyttänyt poliittista korrektiutta sananvapauden esteeksi (3/2016). Lisäksi keskustelussa Yhdysvaltojen rasistisesta poliisiväkivallasta tummaihoisten henkilökohtaiset kokemukset nähtiin toissijaisena argumenttina ja keskustelussa haluttiin enemmän tilaa valkoihoisten miesten argumentaatiolle (8/2016).

 

Tämän vuoksi Jyviva vaatii Jylkkäriä pyytämään anteeksi transvihan levittämistä. Lisäksi Jyviva toivoo Jylkkärin palaavan ylioppilaskunnan arvojen mukaiselle linjalle.