Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta

Viisi vuotta myöhemmin

JYY pyrkii hiilineutraaliksi vasta vuoteen 2030 mennessä.

Uutiset

7.2.2024

Jotain ylioppilaskuntajuttuja

Joulukuussa JYY:lle valittiin uusi hallitus. Mitä se tekee?

Uutiset

5.2.2024

Hyönteisravintoa, pakettiauto muuttoja varten, lastenhoitopöytiä kampukselle, kaljahana kirjastoon – Tällaisia aloitteita Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on käsitellyt

Yksi keino vaikuttaa JYY:n linjoihin ja päätöksiin on tehdä aloite. Se on eräänlainen ehdotus, mitä JYY voisi tehdä paremmin, tai mihin se voisi kiinnittää huomiota. Aloite on myös tapa varmistaa, että edustajisto muodostaa haluttuun asiaan tai kysymykseen kannan. Aloitteiden määrä on vaihdellut 2010-luvulla ja 2020-luvun alussa. Mutta mitä ne ovat sisältäneet?

Ilmiöt

10.10.2023

JYY:n hallitus selvittää, miten ylioppilaskunta voisi näkyä vahvemmin Agoralla, Mattilanniemessä ja Ylistöllä

Selvitystä esittivät edustajistoryhmät Luonnontieteilijät, Alvarin unioni ja PD. Ryhmien mukaan JYY on tuntematon toimija Seminaarinmäen kampusalueen ulkopuolella.

Uutiset

5.10.2023

Jyväskylän kaupunki säästää – Hintojen nousu ajaisi osan opiskelijoista pois palveluiden parista, selviää JYY:n kyselystä

Jyväskylän kaupunki pyrkii sopeuttamaan talouttaan noin 40 miljoonalla eurolla vuoteen 2026 mennessä. Yhtenä keinona on palveluiden hintojen korotus. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan järjestämän kyselyn mukaan palveluiden kallistuminen vaikuttaa siihen, käyttävätkö opiskelijat jatkossa tiettyjä palveluita.

Uutiset

2.10.2023

Jenni Suutari tavoittelee Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajuutta – Tärkein tavoite olisi opiskelijoiden toimeentulon parantaminen

Suutaria puheenjohtajaksi esittää Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta. Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajisto ja hallitus valitaan marraskuussa.

Uutiset

29.9.2023

JYYn verkkosivuilla on julkaistu useita tiedostoja, jotka sisälsivät henkilötietoja ja salassa pidettäviä tietoja – ”Virheitä on sattunut”

Jyväskylän ylioppilaslehti kävi läpi JYYn edustajiston kokousten liitekansiot. Niistä löytyi tiedostoja, jotka sisälsivät yksityishenkilöiden viestejä, henkilötietoja, eri tehtäviin hakeneiden arviointeja ja luottamukselliseksi merkittyjä tietoja. Julkisoikeuden professori pitää ylioppilaskunnan toimintaa ongelmallisena.

Uutiset

13.3.2023

Siirry takaisin sivun alkuun