JYT

Teatteriarvio: Kehollisuudesta kumpuavia keskusteluita

Keskustelut tavoittavat nuorten aikuisten pyörittelemiä mietteitä kehoista ja niiden ominaisuuksista, kirjoittaa Alina Salomaa.

Kulttuuri

24.4.2024

Essee: Oodi näyttämötaiteelle. Eli: kuinka lakkasin jännittämästä ja opin rakastamaan teatteria

Teatterin arvoa ei voi mitata rahassa, mutta sen hyödyt ovat kiistattomat niin tekijöille kuin katsojille, kirjoittaa Leo Heinämäki.

Mielipiteet

27.2.2023

Epävarmuus on kurittanut Suomen ylioppilasteattereita – vaikka pandemia on varjostanut toimintaa myös Jyväskylässä, uskotaan JYTissä valoisaan tulevaisuuteen

Viime vuosina huoli on liittynyt vähentyneisiin harjoitteluvuoroihin Ilokivessä sekä koronapandemian peruuttamiin esityksiin.

Kulttuuri

7.3.2022

Teatteriarvio: Kuolleet katuvat, pelkäävät ja toimivat elävien tavoin – Jyväskylän ylioppilasteatterin Vainajala tarkastelee kuolemanjälkeistä elämää keskittyen ihmiseen

Tarustoja ja uskontoja yhdistelevä Vainajala kuvaa kuolemanjälkeistä elämää ymmärrettävästi, kirjoittaa kriitikko Lasse Petman.

Kulttuuri

20.10.2021

Arvio: JYTin pienoismusikaali Saint/Janne on kaksijakoinen toteutus, joka onnistuu erityisesti totuuden etsinnän kuvaamisessa

Absurdia oikeudenkäyntiä kuvaava näytelmä pohjautuu pyhimys Jeanne D’Arcin tarinaan.

Kulttuuri

23.9.2020

Kumartaako JYT pian viimeisen kerran? Perinteikkään ylioppilasteatterin jatko on uhattuna tilaongelmien takia

Vuosia jatkuneet ongelmat ovat lopulta kärjistyneet siihen pisteeseen, että 60-vuotiaan teatterin toiminta Ilokiven alakerrassa on vaarassa loppua kokonaan.

Uutiset

2.9.2020

Siirry takaisin sivun alkuun