Tatu Vornanen

Outo setämies eli: kuinka minusta tuli boomer ja opin rakastamaan radion puheohjelmia

Kirjoittaja on ikäkriisin keskellä painiva entinen tamperelainen, nykyinen toimittaja ja Yle Puheen aktiivinen kuuntelija.

Mielipiteet

1.2.2021

Vastaamon tietomurto säikäytti monet, mutta YTHS vakuuttaa, ettei opiskelijan tarvitse pelätä vuotoja

Psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistunut tietomurto lunnasrahoineen ja kiristyksineen on ikävä muistutus digiajan vaaroista. Tulisiko opiskelijoiden olla huolissaan omien tietojensa turvallisuudesta?

Uutiset

16.11.2020

Massikeisariksi valtion tuella: onko opintolainan sijoittaminen maailman kahdeksas ihme?

Kun talousgurut jankkaavat mantraa: “Sijoita opintolaina, sijoita opintolaina, sijoita opintolaina”, opiskelija saattaa hämmentyä. Miksi, miten ja milloin välkkyvät mielessä loisteputkilamppujen lailla.

Uutiset

2.11.2020

Kevään yhteisvalinnassa painotetaan todistusvalintaa. Valintatapa ei ole yhdenvertainen, sillä se ei ota huomioon ammatillisen oppilaitoksen päättötodistusta

Kevään mittaan suomalaisissa yliopistoissa on hikoiltu lähestyvien pääsykokeiden takia. Nopeana ratkaisuna todistusvalinta on nostettu suurimmaksi hakuväyläksi. Monella alalla jopa 70 prosenttia hakijoista valitaan ylioppilastodistuksen perusteella.

Uutiset

7.5.2020

Korona katkaisi opiskelijavaihdot: ”Ajattelin, että nyt on vaan lähdettävä kotiin”

Suurin osa ulkomailla vaihdossa olleista opiskelijoista on palannut Suomeen viettämään kotikaranteenia. Monelle vaihdon keskeyttäminen merkitsee pahimmillaan valmistumisen lykkääntymistä.

Uutiset

28.4.2020

Kelan leipää syöt, sen lauluja laulat: opiskelijalounaan hintaa ehdotettu korotettavaksi, ateriatuki pysyisi näillä näkymin samana

Lounaasta joutuisi tulevaisuudessa maksamaan 2,60 euron sijaan 3,06 euroa. 17 prosentin korotusta perustellaan raaka-aineiden hintojen ja muiden kulujen kasvamisella.

Uutiset

24.4.2020

Discordis eka, Discordis vika: näin pistät pystyyn oman serverin ja aloitat meemuilun

Discord on noussut syystäkin suosituimpien chat-ohjelmien joukkoon. Nyt pandemia pakottaa muutkin kuin pelaajat sisätiloihin. Tässä nopea katsaus itse ohjelmaan ja oman serverin luomiseen.

Uutiset

8.4.2020

Luvassa höllennyksiä opiskelijoille – nostamaton opintolaina ei ole enää toimeentulotuen este, tukia maksetaan opintojen viivästymisestä huolimatta

COVID-19 on laittanut talouden lisäksi myös monen opiskelijan elämän sekaisin. Poikkeusolosuhteet tuovat kuitenkin muutoksia toimeentulotuen saamiseen, opintojen seurantaan ja tukien takaisinperintään.

Uutiset

3.4.2020

Tein itse – ja säästin: näin valmistat omaa käsidesiä käden käänteessä

Hamstraajat ovat iskeneet kauppoihin ja marketteihin. Onneksi käsidesiä on huomattavasti helpompi valmistaa kotona, kuin vaikkapa vessapaperia tai sika-nauta jauhelihaa. Kaikki ainesosat ovat päivittäiskauppatavaraa ja suhteellisen helposti saatavilla.

Uutiset

20.3.2020

Siirry takaisin sivun alkuun