Tatu Helle

Kommentti: Tunnen kuinka kriisi kiihtyy

Onko kellään enää myydä unelmia, kysyy toimittaja Tatu Helle.

Mielipiteet

10.4.2024

Pysäköinti yliopistolla muuttui maksulliseksi

Pysäköinti on hinnoiteltu halvemmaksi yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille.

Uutiset

14.3.2024

”Jos en olisi itse tukien piirissä, en pystyisi opiskelemaan” – Jyväskylän yliopiston vallanneet opiskelijat vaativat hallitusta perumaan suunnittelemansa leikkaukset

Opiskelijat valtasivat Jyväskylän yliopiston päärakennuksen maanantain puoliltapäivin. Yliopiston johto antaa tukensa valtaajille.

Uutiset

25.9.2023

Kommentti: Solo drinkingista ei puhuta tarpeeksi, vaikka kannattaisi

Yksin kotona juodessa on helpompi säädellä alkoholinkäyttöään. Tai jos menee överiksi, ei nolaa itseään julkisesti, kirjoittaa Tatu Helle.

Mielipiteet

11.4.2023

Suomalaiset ovat karaokekansaa – ”Se yhdistää porukkaa”

Sana karaoke juontuu japanin kielen sanoista tyhjä orkesteri. Suomessa suosituimmat kappaleet ovat suomenkielisiä.

Ilmiöt

7.3.2023

”Tänne olet aina tervetullut kakalle” – Kiersimme Jyväskylän baarien vessoja ja selvitimme, millainen on onnistunut pyttykokemus

Hiuslakkapulloja, tageja, sarjakuvia, tarroja ja vessakoppeja, joista puuttuvat ovet. Näitä voi löytää Jyväskylän keskustan baarien vessoista.

Ilmiöt

17.11.2022

Jälkeenpäin paljastunut plagiointi opinnäytetyössä johtaa harvoin tutkinnon purkamiseen – ”Joistain tutkielmista näkee, ettei kukaan ole lukenut niitä koskaan”

Plagiointitapauksia opinnäytetöissä ei Suomessa keskitetysti tilastoida. Plagiointiin perehtynyt yhteiskuntatieteiden tohtori Erja Moore epäilee, että vilppitapauksia jää merkittävästi pimentoon. TENK:n pääsihteeri on eri mieltä.

Ilmiöt

2.5.2022

”Kavereita ahdistaa, että Suomeenkin hyökätään. Minua ahdistaa sukulaisteni puolesta” – Ukrainan sodasta huolimatta Betty Salm pyrkii jatkamaan normaalia elämää

Yliopisto-opiskelija Betty Salmin sukulaiset asuvat Ukrainassa ja toiset sukulaiset Venäjällä. Samalla hänen äitinsä toivoo, ettei hän puhuisi venäjää Suomessa.

Ilmiöt

4.4.2022

Siirry takaisin sivun alkuun