AUTON pysäköinti Jyväskylän yliopiston alueen pysäköintipaikoilla muuttui maksulliseksi. Uudistus astui voimaan maanantaina 11. maaliskuuta.

Yliopiston selvityksen mukaan pysäköintipaikkoja ovat aiemmin käyttäneet myös autoilijat, joilla ei ole oikeutta pysäköintiin yliopiston pysäköintialueella. Uudistuksen tavoite on muun muassa vapaiden pysäköintipaikkojen lisääntyminen.

Pysäköintimaksuista saatavia tuloja on yliopiston mukaan tarkoitus käyttää pysäköintialueiden ylläpitoon.

PYSÄKÖINTI YLIOPISTON alueella maksetaan puhelimeen ladattavalla eParking-sovelluksella. Yliopisto perustelee pysäköinnin maksamista puhelinsovelluksella nykyaikaisuudella. Pysäköintisovelluksesta voi nähdä alueen vapaat parkkiruudut. Järjestelmän myötä voidaan tulevaisuudessa mahdollistaa auton lataus ja lämmittäminen pysäköintialueella siten että laskutus perustuu kulutukseen.

Jyväskylän yliopiston viestinnästä kerrotaan, ettei pysäköintialueiden sisäänajoväylille tule erillisiä ajon estäviä puomeja pysäköintioikeudettomille autoilijoille. Pysäköintilipukeautomaatteja – vastaavia kuin esimerkiksi kaupungin kadunvarsien pysäköintipaikoilla – ei myöskään tule käyttöön.

Henkilökunnalle ja opiskelijoille pysäköinti maksaa 0,08 euroa tunnilta ja 0,39 euron aloitusmaksun. Aloitusmaksu maksetaan joka kerta, kun aloittaa uuden pysäköintitapahtuman, joka ajoittuu maksulliselle aikavälille. Opiskelijoille ja henkilökunnalle pysäköinti on maksullista maanantaista perjantaihin kello 8–17.

Henkilökunta- ja opiskelijahintaisen pysäköinnin saa käyttöön kirjautumalla pysäköintisovellukseen samalla yliopiston henkilökohtaisella tunnuksella, jolla kirjaudutaan esimerkiksi yliopiston tietokoneille, Sisuun ja Moodleen.

YLIOPISTON VIERAILIJOILLE pysäköinti maksaa arkisin 1,50 euroa tunnilta tai 12 euroa koko vuorokaudelta. Lauantaina ja sunnuntaina pysäköinnin enimmäisvuorokausihinta on vierailijoille 8 euroa.

Liikkumisesteisille pysäköinti on tieliikennelain mukaisesti maksutonta kaikilla yliopiston pysäköintipaikoilla, kun autossa on liikkumisesteisen pysäköintitunnus.

Auton kuorman purkamiseen ja lastaamiseen voi pysäköintialueella käyttää maksutta pysäköintikiekolla 15 minuuttia.

Pysäköintivirhemaksu on 60 euroa. Pysäköinninvalvonnasta vastaa yksityinen pysäköinninvalvontayritys Pysäköintiturva.