Tasa-arvo

Essee: Sotilaan ideaali

Puolustusvoimat haluaa lisätä naisten määrää reservissä. Tavoite tuskin toteutuu, jos palveluksen sisäistä tasa-arvoa ei paranneta, kirjoittaa Sissi Puranen.

Mielipiteet

2.1.2024

Kommentti: Girls just wanna have fundamental rights

Naisten jalkapallon arvokisat ovat viime vuosina kasvattaneet huomiota ja arvostusta. Mennyt kesä kuitenkin osoitti, että töitä on vielä tehtävä tasa-arvoisen palloilun eteen, kirjoittaa Taiska Rastiola.

Mielipiteet

15.8.2022

Vuosikymmeniä vanha käytäntö leimattiin lainvastaiseksi: Jyväskylän yliopiston liikuntapedagogian opiskelijavalinnan sukupuolikiintiöt ovat epätasa-arvoisia – Nyt liikuntatieteellinen tiedekunta pohtii, pitäisikö soveltuvuuskoetta muuttaa

Jyväskylän yliopiston liikuntapedagogian toisen vaiheen kokeeseen on valittu aiemmin yhtä paljon naisia ja miehiä. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan menettely on ongelmallinen myös sukupuoli-identiteetiltään muunsukupuolisten kannalta.

Uutiset

6.1.2022

Heikoimpien puolustamista vai ideologista akkavaltaa: Jyy on nyt feministinen, mutta mitä se tarkoittaa?

Edustajisto päätti, että Jyy on nyt feministinen organisaatio. Päätös ei ollut yksimielinen, sillä feminismi-sana jakaa mielipiteitä.

Mielipiteet

16.5.2020

Professorin ja opiskelijan sitkeä kädenvääntö – Siirtyykö Tuokon ja Puolimatkan taistelu eduskuntaan?

Professori Tapio Puolimatka ja kasvatustieteiden opiskelija Irina Tuokko ovat ottaneet julkisesti yhteen usein ja kiivaasti. Onko poikkeuksellinen kiista kuitenkaan niin dramaattinen?

Uutiset

25.2.2019

Siirry takaisin sivun alkuun