Sitsit

Osa opiskelijoista haluaa uudistaa sitsilaulukirjoja, koska sanat koetaan vanhentuneiksi ja halventaviksi, mutta myös muutoksen vastustajia löytyy – Mistä sitsilaulukiistassa on kyse?

Opiskelijakulttuurin tutkijan mukaan opiskelijaliikkeen muutokset voi jakaa eri osiin aikakausittain. Keskustelua ovat herättäneet esimerkiksi sukupuoliroolit, alkoholin kulutus, vähemmistöjen asema ja intersektionaalinen feminismi.

Uutiset

8.11.2021

Discordis eka, Discordis vika: näin pistät pystyyn oman serverin ja aloitat meemuilun

Discord on noussut syystäkin suosituimpien chat-ohjelmien joukkoon. Nyt pandemia pakottaa muutkin kuin pelaajat sisätiloihin. Tässä nopea katsaus itse ohjelmaan ja oman serverin luomiseen.

Uutiset

8.4.2020

Sitsiohjeita ainejärjestöille pidetään hyvinä, muttei välttämättä tarpeellisina – ”Eivät saa vaikuttaa ainejärjestöjen omiin perinteisiin”

Ainejärjestöt ottavat mielellään vastaan JYYn sitsiohjeet. Samalla ne ovat kuitenkin huolissaan siitä, mitä tapahtuu ainejärjestöjen omille perinteille ja vapaudelle järjestää haluamanlaisiaan tapahtumia.

Uutiset

26.4.2018

Kommentti: Sitsikohu toi esiin opiskelijakulttuurin ruman puolen – Syrjintä täytyy kitkeä pois sitseiltä, ennen kuin se näivettää koko perinteen

Sitsilaulukohu nosti esille ongelman, joka mädättää opiskelijakulttuuria hälyttävällä tavalla, kirjoittaa Jylkkärin toimittaja Laura Kangas.

Mielipiteet

26.3.2018

Sitseillä huudetaan ruotsia, lauletaan hävyttömyyksiä ja pyydetään lupaa käydä vessassa – Akateemisen laulujuhlan suosio on ja pysyy

Akateemiset pöytäjuhlat eivät ole mitkään tavalliset illanistujaiset. Hassujen pukujen ja outojen sääntöjen ryydittämät iltamat ovat olleet osa yliopistojen arkea jo sata vuotta, mutta perinteistä pidetään tiukasti kiinni.

Uutiset

26.3.2018

Sitsit Pekingissä: Vaihtoon lähtenyt Leo Vaskelainen jäi Kiinaan töihin

Jyväskylästä venäjän opettajaksi valmistunut Leo Vaskelainen vietti viimeisen opiskeluvuotensa Pekingissä. Viisumin loppuessa reissujalkaa vipatti kuitenkin sen verran, että Vaskelainen päätti jäädä Kiinaan.

Ihmiset

26.2.2018

Yliopisto haluaa sitsaajat ulos tiloistaan – Järjestöt haluavat stopin sattumanvaraisille tilapäätöksille

Yliopiston tilojen käyttöön on tulossa muutoksia. Järjestöt vaativat selkeämpiä ohjeita siitä, mitä tiloja he saavat käyttää ja milloin. Kauan toivottua, pidempään auki olevaa opiskelutilaa ollaan kaavailemassa kampukselle.

Uutiset

21.2.2018

Siirry takaisin sivun alkuun