Edustajisto

Jyväskylän yliopiston vihreä vasemmisto on JYY:n edustajistovaalien voittaja – Äänestysinto laski viime vaaleista

Yhteensä 13 089 äänioikeutetusta ääntään käytti 2 680 opiskelijaa.

Uutiset

8.11.2023

Edustajiston kokousten edustus vaihtuu tiuhaan – Selvitimme, minkä edustajistoryhmän jäsenet ovat aktiivisimpia kokoustajia

Vaikka edustajistossa on 41 varsinaista jäsentä, nykyisen edustajiston toimikaudella päätösvaltaisia henkilöitä on ollut 99.

Uutiset

26.10.2023

Edustajistovaalit lähestyvät! Kysyimme ehdolla olevilta vaaliliitoilta muun muassa jäsenmaksusta, ylioppilaskunnan automaattisesta jäsenyydestä ja siitä, saako JYY ottaa kantaa

Edustajisto käyttää ylioppilaskunnassa korkeinta valtaa. 41-jäseninen edustajisto valitaan kaksivuotiskaudelle marraskuun alussa.

Uutiset

20.10.2023

Hyönteisravintoa, pakettiauto muuttoja varten, lastenhoitopöytiä kampukselle, kaljahana kirjastoon – Tällaisia aloitteita Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on käsitellyt

Yksi keino vaikuttaa JYY:n linjoihin ja päätöksiin on tehdä aloite. Se on eräänlainen ehdotus, mitä JYY voisi tehdä paremmin, tai mihin se voisi kiinnittää huomiota. Aloite on myös tapa varmistaa, että edustajisto muodostaa haluttuun asiaan tai kysymykseen kannan. Aloitteiden määrä on vaihdellut 2010-luvulla ja 2020-luvun alussa. Mutta mitä ne ovat sisältäneet?

Ilmiöt

10.10.2023

JYY:n hallitus selvittää, miten ylioppilaskunta voisi näkyä vahvemmin Agoralla, Mattilanniemessä ja Ylistöllä

Selvitystä esittivät edustajistoryhmät Luonnontieteilijät, Alvarin unioni ja PD. Ryhmien mukaan JYY on tuntematon toimija Seminaarinmäen kampusalueen ulkopuolella.

Uutiset

5.10.2023

Toisin kuin JYY:n hallituksen toimintasuunnitelmaan on kirjattu, kansainvälisille opiskelijoille ei koosteta ”infopakettia” edustajistovaaleista – ”Ei ollut aikaa”

Asia ilmeni edustajiston kokouksessa 13. syyskuuta, kun edustajiston jäsen kysyi kirjauksen toteuttamisesta.

Uutiset

22.9.2023

JYYn verkkosivuilla on julkaistu useita tiedostoja, jotka sisälsivät henkilötietoja ja salassa pidettäviä tietoja – ”Virheitä on sattunut”

Jyväskylän ylioppilaslehti kävi läpi JYYn edustajiston kokousten liitekansiot. Niistä löytyi tiedostoja, jotka sisälsivät yksityishenkilöiden viestejä, henkilötietoja, eri tehtäviin hakeneiden arviointeja ja luottamukselliseksi merkittyjä tietoja. Julkisoikeuden professori pitää ylioppilaskunnan toimintaa ongelmallisena.

Uutiset

13.3.2023

Jenni Suutari valittiin SYL:n hallitukseen suurimmalla äänimäärällä – ”Korkeakoulupolitiikkaa ei ole tehty tarpeeksi kestävällä tavalla”

JYYn hallituksen varapuheenjohtaja Jenni Suutari haluaa edistää SYL:n hallituksessa opiskelijoiden asioita ja tehdä korkeakouluopinnoista saavutettavampia.

Uutiset

23.11.2022

Siirry takaisin sivun alkuun