TOISIN KUIN Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen kuluvan vuoden toimintasuunnitelmaan on kirjattu, kansainvälisille opiskelijoille ei koosteta ”infopakettia” marraskuun alussa järjestettävistä edustajistovaaleista.

Asia ilmeni edustajiston kokouksessa 13. syyskuuta, kun Alvarin unionin Lotta Tuominen kysyi kirjauksen toteuttamisesta.

Toimintasuunnitelman yksi tavoitteista on, että tieto edustajistovaaleista on kattavaa ja saavutettavaa. Yksi toimenpiteistä puolestaan oli, että kansainvälisille opiskelijoille suunnataan vaaleista ”infopaketti”, ja mahdollisuudesta asettua ehdolle viestitään saavutettavasti.

Hallituksen puheenjohtaja Konsta Tarnasen mukaan syy kirjauksen toteutumattomuuteen on ”resurssien puute”. Hallitusta on työllistänyt kuluvan vuoden aikana etenkin keväällä järjestetyt eduskuntavaalit ja syksyllä järjestettävät ylioppilaskunnan edustajistovaalit, Tarnanen sanoi, ja siksi ”tätä tosu-projektin kirjausta” ei ole ehditty toteuttaa.

Demariopiskelijoiden Aleksi Murtojärvi kiitti Tarnasta vastauksesta, mutta antoi ”pienen nootin”. Hänen mielestään oli ikävää, että edustajisto saa tietää jonkun toimintasuunnitelman osan jääneen pois vasta kun edustajisto kysyy siitä.

 

YLIOPPILASKUNNAN toimintasuunnitelma on edustajiston hyväksymä, kulloisenkin hallituksen toimintaa ohjaava dokumentti.

Suunnitelma tehdään syksyisin seuraavalle vuodelle. Kuluvana vuonna aiheita on kuusi: eduskuntavaalit, edustajistovaalit, yhteisöllisyys, opiskelijaedustajuus, edunvalvontatyö, yritysyhteistyö.

Edustajisto käyttää JYY:ssä korkeinta valtaa. Sen jäsenet valitaan kahden vuoden välein vaaleilla. Seuraavat edustajistovaalit järjestetään marraskuun alussa.