Edustajistovaalit

Jyväskylän yliopiston vihreä vasemmisto on JYY:n edustajistovaalien voittaja – Äänestysinto laski viime vaaleista

Yhteensä 13 089 äänioikeutetusta ääntään käytti 2 680 opiskelijaa.

Uutiset

8.11.2023

Toisin kuin JYY:n hallituksen toimintasuunnitelmaan on kirjattu, kansainvälisille opiskelijoille ei koosteta ”infopakettia” edustajistovaaleista – ”Ei ollut aikaa”

Asia ilmeni edustajiston kokouksessa 13. syyskuuta, kun edustajiston jäsen kysyi kirjauksen toteuttamisesta.

Uutiset

22.9.2023

Vuosi JYYn hallituksessa auttoi Aku Buckbeeta pääsemään irti esiintymiskammosta – Syksyllä hänet valittiin historiallisen korkealla äänimäärällä edustajistoon

Edustajistossa Aku Buckbee aikoo edistää opiskelijoiden hyvinvointia. Hänen mukaansa harva opiskelija tietää tarjolla olevista hyvinvointi- ja mielenterveyspalveluista.

Kasvo

30.11.2021

Vallaton: Edustajistovaalien vaalitulos kyykkää – Suurin häviäjä on ylioppilaskunta ja opiskelijademokratia

Perinteiseen tapaan vaaleja Jylkkärille analysoi V. Vallaton erilaisilla pseudotieteellisillä menetelmillä, sillä lehden budjetti ei riitä koko opiskelijakunnan laajuisiin gallupeihin.

Mielipiteet

28.10.2021

Edustajistovaalien ehdokasmäärä putosi kymmenillä – ”Vaikka kiinnostusta olisi, aika ja jaksaminen eivät riitä”

Edustajistovaalien ehdokasmäärä on vaihdellut 2010-luvun vaaleissa kahdensadan molemmin puolin. Määrällä on usein vaikutusta äänestysaktiivisuuteen.

Uutiset

1.10.2021

Tänä syksynä valitaan jälleen ylioppilaskunnan korkeinta valtaa käyttävät henkilöt – vaikka edustajisto tekee tärkeimmät opiskelijoita koskevat päätökset, se ei suurta osaa kiinnosta

Loka-marraskuun 2021 vaihteessa järjestettävien edustajistovaalien näkyvyyttä yritetään kasvattaa provosoivalla viestinnällä. Markkinointi ja kampanjointi ei kuitenkaan tavoita kaikkia.

Ilmiöt

28.9.2021

Kolumni: ”Moni ei tiedä, miten isoilla pelimerkeillä edustajisto pelaa”

Monelle edustajistovaalit tuovat mieleen vain äänestysnumerot ja kampanjoinnin. Edaattoreilla on paljon valtaa opiskelijoiden arkeen vaikuttavissa asioissa.

Mielipiteet

10.9.2021

Siirry takaisin sivun alkuun