Ei hakutuloksia.

Teksti Niklas Pelkonen Kuvat Sami Kuokkanen

Elokuva-arvio: Vaikka Hytti nro 6:ssa eri maailmoja edustavien ihmisten välisen suhteen kuvaus hapuilee, on Kuosmasen lyömätön estetiikan taju tallessa

Hytti nro 6 on palkittu Cannesin elokuvajuhlien Grand Prix -palkinnolla ja valittu Suomen ehdokkaaksi parhaan kansainvälisen elokuvan Oscar-palkintoon.

Hytti nro 6

Juho Kuosmanen | Draama | 2013 | 96 min.
Ensi-ilta 29. lokakuuta 2021.

3,5 / 5

HYMYILEVÄLLÄ MIEHELLÄ (2016) kansainvälisten palkintojen makuun päässyt ja samalla itsensä Suomen kiinnostavimmaksi nykyohjaajaksi nostanut Juho Kuosmanen ei yllä uutuudellaan edellisen pitkän elokuvansa tasolle. Sydämellinen henkilökuvaus ja lyömätön estetiikan taju ovat kuitenkin tallella.

Suomalainen opiskelija Laura (Seidi Haarla) lähtee pitkälle junamatkalle nähdäkseen Murmanskin petroglyfit. Matkaseuraksi osuu aluksi mäntiltä vaikuttava venäläinen työukko Ljoha (Juri Borisov). Kahden erilaisia maailmoja edustavan ihmisen välille muodostuvan suhteen etenemistä ei onnistuta kuvaamaan aina täysin luontevasti.

Sen sijaan junamatkaan luotu ahtauden tuntu ja vähäeleinen kameratyö toimivat moitteetta. Vahvimman vaikutuksen jättää Haarlan hurmaava pääosasuoritus. Elokuvassa on myös yksi kaikkien aikojen parhaista darrakiireen kuvauksista.