Rocketman

Dexter Fletcher | UK, USA | 2019 | 2h 1min 

Ti 1.10. klo 20

Tunnetuiden muusikoiden elämänkertaelokuvat ovat takuuvarma menestyskonsepti. Tällä kertaa käsittelyssä Elton Johnin elämä ja päihteiden käytöltä ei voida välttyä. Luvassa muusikon nousu, uho, itsetuho ja parantuminen. Rocketman on elokuvana paljon musikaalimaisempi kuin esimerkiksi Bohemian Rhapsody, mikä tekee musiikkinumeroista mielenkiintoisia. Leffaan on kuitenkin tungettu väkisin kaikki Eltonin hittibiisit ja siinä, missä yksi biisi jollain tavalla istuu tarinaan ja draaman kaareen, niin toisen kohdalla perusteet olla elokuvassa ovat lähinnä musiikilliset. Rocketman on varman päälle pelattua biopiciä, joka ei oikein yllätä juuri millään saralla paitsi ehkä ajoittaisella “oliks tällä tääkin biisi” -ihmetyksellä. 

Arvosana 3/5

Viridiana

Luis Bunuel | Espanja | 1961| 1h 30min 

Ma 21.10. klo 18

Francon ajan Espanja antoi jo vuosia ulkomailla asuneelle Luis Buñuelille mahdollisuuden tehdä elokuva Espanjassa, mutta siitä seurasi lähinnä maestron räkäinen nauru koko maan hallinnolle, katoliselle kirkolle ja lähes pari vuosikymmentä kestänyt esityskielto tehdylle elokuvalle. Viridiana nähtiin ympäri maailman, mutta Espanjassa se sai ensi-illan vasta 1977. Elokuva kertoo Viridianasta, jonka olisi pian tarkoitus tehdä pian nunnalupauksensa. Ennen sitä hän päätyy vielä vierailemaan maallisen yhteiskunnan puolella setänsä luona. Setä lähinnä muistelee vuosikymmeniä sitten kuollutta vaimoaan, joka muistutti kovasti Viridianaa. 

Asia johtaa toiseen ja pian Viridiana tekee köyhäinapua, mutta elämää ei kristilliset moraalisaarnat ohjaa vaan asiat lähtee lapasesta tahtoi sitä tai ei. Elokuva on mahtavasti kuvattu ja suorastaan rienaava, jopa näin 2010-luvulla katsottu. Se on hieno elokuvallinen keskisormi, mutta myös viihdyttävä ja ajatuksia herättävä teos.

Arvosana 4/5