Oona Mynttinen

Vain muutama Jyväskylän yliopiston ainejärjestö mainitsee yhdenvertaisuussuunnitelmissaan rasismiin puuttumisen – ”Työmme vaatii vielä kehitystä”

Jyväskylän ylioppilaslehti kertoi lokakuussa, että Jyväskylän yliopiston yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmassa ei mainita rasismia tai antirasismia. Kysyimme ylioppilaskunnan alaisilta ainejärjestöiltä, onko niiden yhdenvertaisuussuunnitelmiin kirjattu rasismiin puuttumista.

Ilmiöt

4.12.2022

Syvällä rakenteissa: Jyväskylän yliopisto sanoutuu irti rasismista – Siitä huolimatta rasistista toimintaa ja puhetta ilmenee kampuksella ja yliopistoyhteisössä

Rasismi ilmenee yliopistossa ja yliopistoyhteisössä monin eri tavoin. Rasismia kokeneiden mielestä oma instituutio ei tee tarpeeksi ongelmien ratkaisemiseksi.

Ilmiöt

3.10.2022

Suo siellä, kuivatettu joutomaa täällä

Ainutlaatuisten luonnonvaraisten soiden katoaminen on uhka monimuotoisuudelle. Se voi jäädä huomaamatta, jos asiaa katsoo vain kokonaisuuden kannalta..

Uutiset

6.4.2021

Yhden biojäte on toisen lounas – Ruokahävikkiryhmissä jaetaan ylijäämäruokaa eteenpäin

Ylimääräistä ruokaa ei tarvitse heittää pois. Tähteitä tulisi hyödyntää monipuolisemmin, ja parasta ennen -käsite tulisi erottaa viimeisestä käyttöpäivästä.

Uutiset

23.4.2018

Siirry takaisin sivun alkuun