Salo on Helsingin ja Turun välis oleva kaupunki. Sillee mä usein sanon, ku yritän kertoo jotai Salost.

Sit ku miettii muit kaupunkei täs lähel niinku Karjaa tai Lohja, nii ollaa ainut kaupunki, jol ei oo hienoo ruotsinkielist nimee. Eikä tääl kyl myöskää puhuta ruotsii.

Vuonna 2008 Saloo liitettii monta pikkukylää. Sen piti tehä Salost jotenki elinvoimasempi, mut toisin kävi. Salos ei oo muutenkaa menny pitkää aikaa hyvin, ku Nokiaki lähti 40 vuoden kukoistuksen jälkee. Porukka on sen jälkee ollu työtönt, ja nykyää Salos onki varmaa Kebab-ravintoloi enemmä ku asukkai.

Ketä Salos sit enää on? Salost löytyy moninkertane suomenmestaruusjoukkue naisten lentopallos, mut siit harvoin uutisoidaa missää. Miesten koripallos oltii viime kaudel toisii, mihi ees salolaiset ei uskonu. Joukkueen fanit on kyl aika omistautunei: kävelevät kadul soihdut kädes ja sekottavat liikentee.

Lisäks Salos on ilmasii parkkipaikkoi, vaik ne onki aina täynnä. Siit riittää valittamist, koska kahta metrii pidemmäl ei kävellä. Ketää ei käytä vilkkuu ajaes, koska kyl kaikkien nyt pitäis tietää, mihi just mä oon menos. Bussiliikennet ei tyylii ees oo. Mut onneks joku nero on haluamas Hyperloopii tänne Saloo, nii täytyyhän tän sit jonkinlaine paikka olla.

Ja meijä Sale eli tasavallan presidentti on Salost, mut seki lähti täält jo aikoi sitte, ja toivoisin muitten seuraavan peräs. Koska jos Saloo aikoo asettuu, nii varmaa on, et lapses tulee käymää homekouluu, koska Salost ei muita löydy.

Rikkaiden vanhempien penskat huristelee kaupungil mopoautoil ja hengaa ainoas kauppakeskukses, jos on varmaa koht enää yks liike jäljel. Saloo on kyl yritetty piristää festareil ja valoil Salon joen varres, mut emmä tajuu, ketä haluu nähä sen ruskeen veden, mis lilluu millo mitäki.

Onneks meil on tori, jonka pikkusel laval on kesäsin esiintyny esimerkiks Cheekkii ja Katri Helenaa. Täl hetkel siit torin laidast puretaa vanhoi puutaloi ja rakennetaa jotai puolen miljoonan asuntoi. Emmä ymmärrä miks, ku ei kellää oo varaa niihi.

Salon sairaalast vietii pois synnytysosasto täs kaks vuotta sitte, nii vois oikeestaa sanoo, et tänne ei enää synny lisää porukkaa. Suosittelenki siis, et meette sil yhen pysähdyksen taktiikal sielt Turust sinne pääkaupunkii.

Paska kotiseutu -juttusarjassa eri paikkakunnilta tulevat opiskelijat haukkuvat kotikuntansa omalla murteellaan. Täältä löydät kaikki palstan kirjoitukset.