Aleksi Tolppi

Kuuro kuulevien keskellä: Juhana Salonen kirjoitti kirjan kipuilustaan kahden kielen välissä

Äidinkielen sanotaan olevan elintärkeä osa identiteettiä, mutta millainen identiteetti kuurolle voi rakentua puhuvien ympäröimänä? Sitä Juhana Salonen on joutunut miettimään koko ikänsä.

Ihmiset

29.1.2018

Seksuaalisen häirinnän rajat epäselviä

Me too -kampanja on herättänyt keskustelua ja huolta seksuaalisesta häirinnästä ja sen yleisyydestä. Asia on noussut tapetille myös yliopistolla.

Uutiset

4.12.2017

Vuoden aikana yli 200 luovutusta – Ainejärjestöjen veriryhmät kannustavat auttamaan

Jyväskylän ylioppilaskunnan ainejärjestöillä on yli 20 aktiivista veriryhmää eli luovutusporukkaa, jotka ovat vuoden aikana tehneet yli 200 luovutusta. Kasvatustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Emile ry on yksi näistä.

Uutiset

31.10.2017

Testing yourself is the key to better results

My legs can barely carry me and my heart and lungs feel like bursting. I’ve just finished the 12 minute running test known as the Cooper test and while gasping for air, I wonder, what’s the point?

In English

16.10.2017

Language becomes meaningful in a social context

What if you could learn any language just by watching tv? It might be too good to be true but with the input hypothesis, you could come close enough.

In English

25.9.2017

Finding your way in Finland starts with the individual

A lot can be said for society's role in integrating foreign students into Finland but mostly it seems to lead back to the individual.

In English

28.8.2017

Koirien rapsuttaminen houkutteli ihmisiä jonoksi asti

Opiskelijoiden henkisestä hyvinvoinnista ja opiskeluongelmista on puhuttu paljon viime aikoina. Yksi ratkaisu ongelmiin voisi olla koirakahvila.

Uutiset

4.5.2017

Sivari hyppäsi Jyväsmetroon ja kadotti kameralaukkunsa

Jyväsmetro on yksi vapun odotetuimpia tapahtumia. Jylkkärin sivari hyppäsi metron kyytiin ja lähti selvittämään, mikä tekee siitä niin ainutlaatuisen.

Uutiset

29.4.2017

Siirry takaisin sivun alkuun