Opintolaina

Kommentti: Opiskelijan pitää Suomessa valita viisinumeroisen velkasumman ja seitsenpäiväisen työviikon väliltä

Opintovelallisten määrä on kasvanut. Laina on monelle opiskelijalle välttämättömyys päivittäisen ravinnon turvaamiseksi, kirjoittaa Nuutti Ruotsalainen kommentissaan.

Mielipiteet

27.3.2023

Inflaatio kiihdyttää opintolainan korkojen kasvua – Muutos koskettaa suurta osaa opiskelijoista, sillä lainanottajia on ennätysmäärä

Ylioppilaskuntien liitto SYL on vaatinut opintolainojen korkokaton tai vastaavan korkosuojan säätämistä suojaamaan opiskelijoita korkoriskeiltä.

Uutiset

21.11.2022

Massikeisariksi valtion tuella: onko opintolainan sijoittaminen maailman kahdeksas ihme?

Kun talousgurut jankkaavat mantraa: “Sijoita opintolaina, sijoita opintolaina, sijoita opintolaina”, opiskelija saattaa hämmentyä. Miksi, miten ja milloin välkkyvät mielessä loisteputkilamppujen lailla.

Uutiset

2.11.2020

Luvassa höllennyksiä opiskelijoille – nostamaton opintolaina ei ole enää toimeentulotuen este, tukia maksetaan opintojen viivästymisestä huolimatta

COVID-19 on laittanut talouden lisäksi myös monen opiskelijan elämän sekaisin. Poikkeusolosuhteet tuovat kuitenkin muutoksia toimeentulotuen saamiseen, opintojen seurantaan ja tukien takaisinperintään.

Uutiset

3.4.2020

Vaihto-opiskelijan korona-selviytymisopas

Jyväskylän yliopisto perui opiskelijavaihdot kesäkuun loppuun saakka ja kehottaa kaikkia ulkomailla olevia opiskelijoita palaamaan. On mahdollista, että vaihdosta palaavilta peritään "liikaa" maksettua asumislisää takaisin.

Uutiset

13.3.2020

Historia: Opintotuen vähyys on kismittänyt aina – 1977 pankit ajoivat opiskelijat ahtaalle ja Jyväskylässä mitta täyttyi

Opintotuen pienuudesta ja lainan ottamisesta on tuskailtu jo puoli vuosikymmentä. Joskus järjestelmän mielivaltaisuus on ajanut opiskelijat mielenosoituksiin ja talonvaltauksiin.

Historia

1.4.2019

Pääkirjoitus: Tyhmä Tyrannosaurus

Opiskelut yhteiskunnan tuilla voisi tiivistää kolmeen sanaan: helvetin köyhää kerjäämistä, kirjoittaa Jylkkärin päätoimittaja Tuukka Tervonen.

Mielipiteet

25.2.2019

Köyhän opiskelijan sijoituskoulu

Kauppatieteen opiskelijat opettelevat sijoittamista ainejärjestö Pörssin sijoituskerhossa. Miten se istuu perinteiseen köyhän opiskelijan imagoon, ja pitäisikö meidän muidenkin harkita osakkeita ja rahastoja?

Kampuksella

10.10.2016

Siirry takaisin sivun alkuun