Ei hakutuloksia.

Kusetusopas: Vältä opintolaina

Jos et halua ottaa opintolainaa aloittaessasi opinnot, järjestä itsellesi kulutusluotto.

Kannattaa ottaa vähän isompi: 1000–3000 €.

Juo, nai ja syö kyseinen summa. Kun luotonantaja alkaa kuumottaa vinkkaa, että et aio maksaa lainaa ikinä takaisin.

Tästä noin 3-6 kk kuluttua saat haastekirjeen käräjille. Vastineen kirjoittaminen nopeuttaa prosessia joten se kannattaa tehdä. Ohessa malli.

“Tunnustan haastajan kaikki vaateet oikeiksi.”

No niin muutama viikko ja olet tekemisissä ulosottomiehen kanssa. Hänestä ei tarvitse välittää.

Nyt voitkin aloittaa opiskelut. Heti ensinmäisen opintokuukauden aikana marssi sossuun pummaamaan toimeentulotukea. Saat standardivastauksen. “Hae opintolainaa”.

Teet niinkuin käsketään. Palkinnoksi saat kieltävän päätöksen opintolainasta. Tällä taikalapulla saat sossusta toimeentulotukea, vaikka olet päätoiminen opiskelija.

Sitten vaan alkuperäinen laina maksetaan takaisin veronmaksajien rahoilla ja ennen valmistumistasi luottorekisterisi onkin jo puhdas ja voit naureskella kaikille pelleille joilla on 15 000 euroa lainaa ja tutkinto, jolla voi korkeintaan pyyhkiä perseen.

Tämän jälkeen luonnollinen siirtyminen yritystukiin eli työuralle.

 1. töttöröö

  Saahan ne luottotiedot omaehtosestikin poistettua määräajaksi. Ei sillonkaan saa opintolainaa, ellei erikseen hanki todistusta siitä, että ne on omaehtoisesti poistanut. :> Eikä tartte maksella kulutusluottoja.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 2. tröötötuut

  http://www.sosiaalikollega.fi/asiakkaat/usein_kysyttya/201donko-mahdollista-saada-toimeentulotukea-opiskelun-aikana-201d

  ”Jos opinnot viivästyvät tai opintotukikuukaudet on käytetty tai opiskelija ei saa opintolainaa, opiskelijaa ohjataan hakemaan yleistä asumistukea ja tekemään ilta- tai viikonlopputyötä. Opiskelija voi myös hakea toimeentulotukea, tällöin perusosaa voidaan alentaa 20 – 40 %, koska hakijalla ei ole oikeutta opintoetuuksiin.”

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 3. kestinen

  Tuosta on KHO:n päätös, päätoimiselta opiskelijalta, jonka opintotukikkt on käytetty ei voi leikata toimeentulotukea.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 4. Saija Kyllönen

  Opintolainan valtontakaus myönnetään nykyään hakemuksetta korkeakouluopiskelijalle. Jos opiskelijalla on maksuhäiriö tai aiempi laina takausvastuun perusteella Kelan perittävänä, takauksesta annetaan hylkäävä päätös. Erityisen painavin perustein takaus voidaa em. tapauksissakin myöntää, mutta se ei vielä tarkoita, että lainan saa pankista nostettua.

  Sinänsä en kannustaisi opiskelijoita tärvelemään tahallaan luottotietojaan, kun siitä valitettavan usein seuraa ongelmia muillakin alueilla. Kalliiksi ja hankalaksi käy elämä esimerkiksi ilman verkkopankkitunnuksia, jos pankki päättää ne peruuttaa. Asunnonhaussakin luottotiedot tavallisesti tarkistetaan.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 5. Poliisi

  Rikoslaki 19.12.1889/39 5 § (13.6.2003/515)
  Yllytys
  Joka tahallaan taivuttaa toisen tahalliseen rikokseen tai sen rangaistavaan yritykseen, tuomitaan yllytyksestä rikokseen kuten tekijä.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 6. oikein

  Jep, mikä logiikka valtion opintolainajärjestelmässä ees on ?
  Työtön/opiskelematon sossupummi elää lekoisasti kotona, mutta opiskelija saa ilon ottaa lainana saman rahan.

  Itse olen töissä, enkä ole koskaan ottanut opintolainaa. Mutta mun mielestä ihan hieno idea tämä. 100% varmasti noudattaisin jos opiskelisin 😀

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 7. huokaus

  Surullista luettavaa….kaikki tuet veks niin ei tarttis tällästäkään katella.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 8. Jarno Liski

  Aamupäivää Poliisi,

  Yllytyksen pitäisi johtaa rikokseen ennen kuin siitä voidaan tuomita. Sitten pitäisi vielä osoittaa, että tämä kolumni on tosiaan ollut yllyke rikokseen. Mulla on aika vahva luottamus siihen, että moni tuomariksi asti koulutettu voisi olla valmis näkemään tämän tekstin ennemmin yhteiskunnallisena puheenvuorona kuin yllytyksenä rikokseen.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 9. luottotiedoton opiskelija

  Huonoja neuvoja antaa Sumu-Seppo. Ulosotossa olevan velan lyhennystä ei maksa sossu, joten jos velkaansa aikoo lyhentää, niin kyllä sen jokainen ihan itse maksaa, enemmin tai myöhemmin. Velka ei häviä minnekään. Ja jos kesätöitä aiot tehdä, niin silloin ulosottomies kyllä on apajilla aika nopsaan.
  Toimeentulotukea saa myös päätoiminen opiskelija, jos opintoetuudet eivät riitä normien mukaiseen elämiseen. Pitää vaan katsoa, että se isäpappa tai mummo ei laita tilille rahaa vaan tyrkkää sen satasen kouraan käteisenä.

  Jos Sumu-Sepon tarkoituksena on herättää keskustelua siitä, onko opiskelijoiden lainanotto järkevää ja oikeudenmukaista, niin parempiakin näkökulmia olisi.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 10. rolleminos

  Herranperkeleet kusettavat kunnon ihmisiä minkä ehtivät, saa kai sitä tavallinen tallaajakin vähän antaa samalla mitalla? Kapitalistit johtavat kuitenkin tässä kisassa 10000000-0 jo valmiiksi. Ja kaikki maailman poliisit painukaa vittuun.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 11. Apina2001

  luottotiedoton opiskelija ei tainnut tajuta että Sumu-Seppo tarkoitti että sillä toimeentulotuella maksetaan se alkuperäinen laina pois.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 12. ;)

  ”Juo, nai ja syö kyseinen summa.” Kannustaako Jylkkäri seksin ostoon?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 13. Nestoriopiskelija

  Eli siis pannaan velat maksuun yhteisillä verovaroilla. Klisee: silloin kun minä opiskelin, otettiin opintolaina (itsellä oli n. 60 000 mk = 10 000€ nimellistä rahaa). Sen lisäksi opintoraha + kesätyöt. Ei apuja perinnöstä tai vanhemmilta. Sillä pärjäsi OK. Opiskeluaika 5,5 vuotta. Pääaine taloustiede.

  Mitä helvetin vellihousuja nykyiset opiskelijat ovat – aina ruikuttamassa lisää rahaa tai keksimässä, miten oma eläminen saataisiin muiden piikkiin. Nämä verorahat joutuu joku muu kuitenkin maksamaan, ja korvausten kasvu näkyy lisääntyvänä verotaakkana myös nykyisten opiskelijoiden työuran aikana. Tyhjästä ne rahat eivät tule. Joten Sumu-Sepon kaltaiset loiset eivät ole kovin suositeltava ilmiö yhteiskunnassa.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 14. eräs

  ELKÄÄ HYVÄT NUORET USKOKO TÄTÄ. TUTTAVANI MENETTI LUOTTOTIETONSA JA ALKOI SEN SEURAUKSENA KÄYTTÄÄ HUUMEITA!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 15. koskila

  luottotiedoton opiskelija:
  Opiskelijalla lasketaan toimeentulotukea haettaessa kuitenkin tuloksin myös opintolainan osuus 300 euroa kuussa. Tämä lasketaan tuloksi vaikka se toki täytyykin maksaa myöhemmin takaisin, ja ihan riippumatta siitä ottaako lainaa vai ei. Summa nostaa opiskelijan ”tuloja” usein jo niin paljon, että köyhästi asuvalle ei toimeentulotukea heru.

  Luottotiedot menettämällä menettää normaalisti myös mahdollisuuden saada opintolainaa, jolloin myös toimeentulotukea saa enemmän, tai ainakin helpommin.

  Teksti sinällään on moraalittomuudestaan huolimatta (tai siitä johtuen?) hyvä keskustelunavaus. Tukiviidakko on monimutkainen ja raskas, ja erinäköisiä mahdollisuuksia hyödyntää sen erityispiirteitä löytyy vaikka kuinka… Yleensäottaen tosin on sanottava, että passiivinen saa aina enemmän kuin aktiivinen, sillä aktiivinen tarvitsee vähemmän tukea. Tämä tietty kannustaa passiivisuuteen, mutta hei, jos meillä ei olisi passiivisia rasvaperseitä, niin mistä SDP saisi uusia äänestäjiä? 😉

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 16. mamu

  Ihmiset on niin surullisen tosikkoja. Sumu-Seppo on ihan mahti kirjoittaja 😀 Kiitos nauruista.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 17. Lauri

  Perskeles miten loistava artikkeli! Tällä saadaan suomi nousuun ja pankit rikastuu. Jokaisella kansalaisellahan pitäisi olla ainakin yksi maksuhäiriömerkintä 🙂 Niin, eikä kannata unohtaa että pikavippejäkin saa vielä ainakin ensi syksyyn asti joten eikun lainaamaan jos ei rahnaa muualta heru!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 18. lainaa ilman vakuutta

  Nauroin koko artikkelin ajan. Sarkasmi kunniaan 🙂

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 19. Laura

  No johan on! En tiedä toimiiko tuo, mutta hurjalta kuulostaa. Miksi Suomessa ylipäätänsä saa toimeentulotukea ihmiset, jotka eivät ole hoitaneet raha-asioitaan ja saaneet merkinnän? Itse kävin töissä, nostin opintolainaa ja maksoin kelalle 4000 euroa tukia takaisin. Olisi pitänyt ottaa pelkkä laina. Käytännössä tein töitä kelalle kun tienaamani rahat menivät suoraan sinne.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 20. Jarno Liski

  Laura: Etkö sitten ollut koskaan saanut sieltä Kelalta rahaa? Meinaan, eikös tuo kuulosta enemmän siltä, että Kela maksoi sinulle förskottia?

  On minullakin kymppitonnin opintolaina jäljellä siitä hyvästä, että olen keväisin maksanut lainalla ylimääräisiä tukia takaisin Kelalle. Mutta vaikea minun on siitä mitään vääryyttä keksiä, kun ottaa huomioon, että itsehän ne rahat olin edellisenä keväänä hummannut.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 21. SA-Legal Finance

  Oletko tarvitsevat lainaa? tarjoamme 2% intrest korko yhteyttä Tracy Powell (rouva) sähköpostitse: daniel_phillip@administrativos.com

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 22. mistä pankista opintolaina | finanssimaailman.com

  […] Kusetusopas: Vältä opintolaina… Vältä opintolaina. Kolumnit, Kusetusopas, … että lainan saa pankista nostettua. … niin mistä SDP saisi uusia äänestäjiä? …Katso lisää sivuilla www […]

  Ilmoita asiattomasta kommentista

Kommentointi suljettu.