Kirjasto

Yliopiston salaperäinen luolasto – Vaajakosken Kanavuoressa säilytetään kulttuuriperintöä vuosikymmenten ajalta

Vaajakosken Kanavuoressa on luolasto. Kun avaa jykevän ulko-oven ja kävelee pitkää, kolkkoa käytävää pitkin, saapuu harmaalle ovelle. Sen takana, useiden tuhansien neliömetrien laajuisessa luolatilassa, on Avoimen tiedon keskus eli Jyväskylän yliopiston kirjaston ja tiedemuseon aineistoja.

Ilmiöt

20.2.2023

Kirjastolle haetaan väkisin Oodimaista nimeä, mutta ainoat oikeat nimet olisivat olleet joko Kirjasto McKirjastonaama tai Jyväskylän yliopiston kirjasto

Yliopisto hakee 28 toinen toistaan mälsemmän nimen joukosta uutta nimeä kirjastolleen, mutta nimiehdotuksista ei löydy sen enempää funktionaalisuutta kuin aitoa rohkeuttakaan.

Mielipiteet

17.11.2020

Yliopiston kirjaston edusta on paljas, kun puita kaadettiin remontin tieltä – Liito-oravat toivat mutkia matkaan

Yliopiston kirjasto menee remonttiin peruskorjauksen vuoksi, ja puiden täytyi väistyä kaivuutöiden tieltä.

Uutiset

8.3.2019

Tuottaako tämä kirjastoremontti iloa? Yliopiston kirjastolla on edessä parin vuoden evakko ja ankarat päätökset siitä, mitkä kirjat jäävät ja mitkä pistetään kellariin

Yliopiston pääkirjasto on enää pari kuukautta auki, kunnes ovet sulkeutuvat peruskorjauksen ajaksi. Muuton aikana tuuletetaan kirjojen sivuja ja kirjaston palveluja.

Uutiset

25.2.2019

Istutukset uusiksi, tyhjä kirjasto täyttyi ja YHTS otti käyttöön uuden sakon – nämä asiat muuttuivat kampuksella kesän aikana

Olitko kesän poissa kampukselta? Koostimme yhteen keskeisiä opiskelijoiden elämään vaikuttavia muutoksia kesän ajalta.

Kampuksella

3.8.2018

Tenttikirjaa mä metsästän

Suurilla kursseilla tenttikirjasta joutuu usein taistelemaan. Jylkkäri listasi kolme keinoa, joilla kaivattu opus voi löytyä myyntihintaa tai myöhästymismaksuja maksamatta.

Helpotus

13.11.2017

Pääkirjaston sisäilma jakaa mielipiteitä

Yli puolet sisäilmakyselyn vastaajista on havainnut ongelmia Jyväskylän yliopiston pääkirjaston sisäilman laadussa. Tulokset yllättivät niin kirjaston henkilökunnan kuin tilapalvelut. Kirjastolla aloitettiin ilmanvaihdon mittaukset.

Kampuksella

13.12.2016

Siirry takaisin sivun alkuun