YTHS muuttaa siirto- ja peruutuskäytäntöjä

Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö on muuttanut ajanvarauksien siirtämiseen ja peruuttamiseen liittyviä käytäntöjä elokuun alusta. Varattu aika täytyy perua vähintään 24 tuntia ennen vastaanottoaikaa. Ajan myöhemmästä peruuttamisesta peritään tästä lähin 35 euron varausmaksu.

Käyttämättä jääneet ajat kustantavat opiskelijan kukkarolle saman verran. YTHS:n Self-palvelussa voi hallita ajanvarauksiaan ja aktivoida toiminnon, joka muistuttaa varatuista ajoista. Käyttäjille lähetetään jatkossa muistutukset 48 tuntia ennen käyntiaikaa.

Verkkopalvelussa voi myös tehdä oikaisupyynnön, jos opiskelija kokee varausmaksun aiheettomaksi.

 

Lukuvuositarroja jaossa vain Ilokivellä

JYYn jäsenmaksun maksaneille jaetaan opiskelijakortteihin lukuvuositarroja aikaisemmista vuosista poiketen vain JYYn keskustoimistolla Ilokivellä. Frank Appin sähköiseen opiskelijakorttiin tarra päivittyy automaattisesti.

Lukuvuoden 2018-19 jäsenmaksujen eräpäivä oli tiistaina 31.7. Tästä myöhästyneille on tiedossa 35 euron uudelleenkirjausmaksu. Yliopiston järjestelmissä on ollut hiljattain tiedonsiirto-ongelmia, jonka vuoksi Frank Appiin ei ole välttämättä tullut kaikkien opiskelijoiden maksuista tietoja.

Edellisen lukuvuoden tarralla saa opiskelijaetuja vielä syyskuun loppuun asti. JYYn keskustoimisto on avoinna maanantaista torstaihin klo 12-16 ja perjantaisin klo 12-15.

 

Maisema muuttui kampuksen kentän ympärillä

Seminaarinmäellä Lozzin edustalla sijaitsevan Aallon puiston maisema on kokenut näyttävän muutoksen kesän aikana. Wäinö Aaltosen veistämän Paavo Nurmen näköispatsaan voi nyt nähdä joka suunnasta, kun urheilukenttää reunustaneet kookkaat vuorimännyt raivattiin pois heinäkuun aikana.

”Maisemasta pyritään tekemään Alvar Aallon alkuperäisen suunnitelman mukainen. Vanhoissa valokuvissa 1950-luvulta esimerkiksi Normaalikoulun kello näkyy aukean toiselle reunalle asti”, kertoo työnjohtaja Tiina Mäkinen Keski-Suomen Puutarha-apu Oy:stä.

Kuukauden kestäneen urakan aikana vanhan kasvillisuuden tilalle istutettiin Mäkisen arvion mukaan yli 4000 uutta kasvia. Puistoon on lisätty myös kaksi uutta Lozzilta uimahallille kulkevaa käytävää.

Päärakennuksen edessä on myös ollut heinäkuun ajan työmaa, jossa on korjattu asfaltin routavaurioita.

C-rakennuksen edustalla korjattiin asfaltin routavaurioita ja lisättiin uusi sadevesikaivo.

 

Päärakennuksen tyhjälle kirjastolle täytettä

C-rakennuksen uumenissa majailevan Aalto-kirjaston hyllyt eivät kumise enää tyhjyyttään, kun yhteensä noin 300 metrin verran kirjoja vaihtoi paikkaa. Yliopiston kirjasto siirsi kokoelmiaan päärakennuksen Aalto-kirjastoon, sillä kirjastorakennus on menossa remonttiin keväällä 2019.

Siirrettävissä kokoelmissa oli esimerkiksi tilastokatsauksia, paikallishistoriateoksia sekä yliopiston väitöskirjoja. Aallon kirjaston ohella kirjoja muuttaa Mattilanniemen ja Ylistönrinteen kampusten kirjastoihin. Päärakennuksen lukusaliin ei ole tulossa asiakaspalvelua.

Päärakennuksen Aalto-kirjasto ei ole enää tyhjää täynnä, kun yliopiston kirjasto siirsi osan kokoelmistaan sinne säilytykseen remontin ajaksi.

Kortepohjan B-talon peruskorjaukselle vihreää rahaa Kuntarahoitukselta

Heinäkuun alussa Kortepohjaan ylioppilaskylään ilmestyi uusi työmaa-alue, kun tornitalojen peruskorjauksessa aloitettiin B-talon remontoiminen. Talon 144 asuntoa uudistetaan pinnoiltaan ja laitteiltaan nykyaikaisemmiksi.

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta sai kesällä ympäristöarvoistaan erityistä tunnustusta Kuntarahoitukselta, kun korjaushankkeelle myönnettiin ensimmäisenä rakennuttajana Suomessa vihreää rahoitusta. Kuntarahoitus myöntää vihreää rahaa hankkeille, joilla on selkeitä ja mitattavia ympäristölle hyödyllisiä vaikutuksia.

B-talon energiatehokkuus paranee peruskorjauksessa noin 25 prosentilla suhteessa aikaisempaan, kun talossa otetaan käyttöön lämmön talteenottojärjestelmät ja ikkunoista tehdään energiatehokkaammat.

JYYn toimitusjohtaja Marko Huttunen kertoo, että JYYn tulevissa hankkeissa selvitetään puurakentamisen, maalämmön ja aurinkoenergian mahdollisuuksia. Huttusen mukaan aurinkoenergiaa ei voitu ottaa käyttöön tornitalojen peruskorjauksessa suojeltujen julkisivujen vuoksi.

Ensimmäiset asukkaansa uusi B-talo ottaa vastaan syksyllä 2019.