Jyväskylän Ylioppilasteatteri

Teatteriarvio: Kehollisuudesta kumpuavia keskusteluita

Keskustelut tavoittavat nuorten aikuisten pyörittelemiä mietteitä kehoista ja niiden ominaisuuksista, kirjoittaa Alina Salomaa.

Kulttuuri

24.4.2024

Epävarmuus on kurittanut Suomen ylioppilasteattereita – vaikka pandemia on varjostanut toimintaa myös Jyväskylässä, uskotaan JYTissä valoisaan tulevaisuuteen

Viime vuosina huoli on liittynyt vähentyneisiin harjoitteluvuoroihin Ilokivessä sekä koronapandemian peruuttamiin esityksiin.

Kulttuuri

7.3.2022

Teatteriarvio: Kuolleet katuvat, pelkäävät ja toimivat elävien tavoin – Jyväskylän ylioppilasteatterin Vainajala tarkastelee kuolemanjälkeistä elämää keskittyen ihmiseen

Tarustoja ja uskontoja yhdistelevä Vainajala kuvaa kuolemanjälkeistä elämää ymmärrettävästi, kirjoittaa kriitikko Lasse Petman.

Kulttuuri

20.10.2021

Arvio: JYTin pienoismusikaali Saint/Janne on kaksijakoinen toteutus, joka onnistuu erityisesti totuuden etsinnän kuvaamisessa

Absurdia oikeudenkäyntiä kuvaava näytelmä pohjautuu pyhimys Jeanne D’Arcin tarinaan.

Kulttuuri

23.9.2020

Kumartaako JYT pian viimeisen kerran? Perinteikkään ylioppilasteatterin jatko on uhattuna tilaongelmien takia

Vuosia jatkuneet ongelmat ovat lopulta kärjistyneet siihen pisteeseen, että 60-vuotiaan teatterin toiminta Ilokiven alakerrassa on vaarassa loppua kokonaan.

Uutiset

2.9.2020

Teatteriaktiivi Petra Luukkainen toivottaa hyvää teatterikevättä ja toivoo muistettavan myös JYTin toimintaa Ilokiven asioista päätettäessä

Petra Luukkainen tuli Jyväskylään vuonna 2013 aktiivisen teatterielämän perässä. Hän toimii nyt neljättä vuotta Jyväskylän ylioppilasteatterin hallituksessa: ensin varainhoitajana ja sittemmin puheenjohtajana. Teatterin tarjoama yhteisöllisyys ja mahdollisuus päästä kokeilemaan ideoita toisten kanssa ajavat harrastuksen pariin.

Ihmiset

2.3.2020

Jyväskylän Ylioppilasteatterin Broken Heart Story on unenomainen ja riipaiseva kertomus rakkauden ja vapauden suhteesta

Jyväskylän ylioppilasteatterin Broken Heart Story kertoo kyynisen kirjailijan ja tunteellisen sielun ristiriitaisesta suhteesta.

Kulttuuri

25.2.2019

Arvio: Jyväskylän ylioppilasteatterin Kuningatar K on suurhenkilön monipuolinen muotokuva

Sukupuolet ja identiteetit sekoittuvat hykerryttävästi Jyväskylän Ylioppilasteatterin näytelmässä, joka kommentoi ajankohtaisia aiheitaan historiallisesta kontekstista käsin.

Kulttuuri

5.11.2018

Siirry takaisin sivun alkuun