Ilmastonmuutos

Essee: Ihmiset ovat huolissaan etäisestä luontosuhteestaan, mutta jos luonnolta kysytään, asia olisi luultavasti päinvastoin

Ihmisten luontosuhteesta on jo kauan oltu huolissaan. Ajatus luonnosta vieraantumisesta on kenties vahvistunut kaupungistumisen edetessä: typerät kaupunkilaiset eivät uskalla metsään ja luulevat, että ruoka tulee kaupasta. Pitääkö olla huolissaan, pohtii Aleksiina Asell esseessään.

Mielipiteet

12.10.2023

Ilmastonmuutos on maailmanlaajuinen kriisi, joka vaatii kansainvälisiä toimia – Ulkoministeri Pekka Haavisto: ”Toivoisin, että nuorten ääni kuuluisi politiikassa aktiivisemmin”

Vaikka kriisejä on ollut ennenkin, pitää ulkoministeri Pekka Haavisto nykyistä aikakautta poikkeuksellisena. Hän toivoo, että ilmastonmuutos huomioidaan myös sota-aikana.

Uutiset

18.10.2022

Kommentti: Kuka kantaa vastuun ilmastokriisistä?

Vaikka yksilöiden teoilla on merkitystä, olisi rakentavampaa kohdistaa katse päättäviin tahoihin, kirjoittaa Liina Korkiamäki.

Mielipiteet

4.10.2022

Kortepohjan ja Vehkakujan asuntojen sähkön väitetään olevan päästötöntä, mutta käytännön totuus on toinen

Sähkö sisältyy vuokraan JYYn asunnoissa, mutta vuokranantaja valitsee sähkön tuotantomuodon asukkaan puolesta. Jylkkäri selvitti, mistä ylioppilaskylän asukkaiden läppärit ja jääkaapit saavat virtansa.

Uutiset

4.11.2020

Iliman pielet: Pitkä päivä

Sarjakuvasarjassa Anssi Vieruaho käsittelee ilmastoahdistusta ja ilmastoahdistuksesta ahdistumista.

Sarjakuvat

2.11.2020

Iliman pielet: Kauramaito

Sarjakuvasarjassa Anssi Vieruaho käsittelee ilmastoahdistusta ja ilmastoahdistuksesta ahdistumista.

Sarjakuvat

28.9.2020

Siirry takaisin sivun alkuun