Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan JYYn jäsenmaksu nousee ensi lukuvuodelle kolmella eurolla. Edustajisto päätti hyväksyä jäsenmaksun korottamisen 133,50 euroon viimeisimmässä kokouksessaan.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu koostuu JYYn osuuden lisäksi YTHS:n osuudesta. Korotuksen taustalla on YTHS:n ilmoitus nostaa omaa osuuttaan jäsenmaksusta 54 eurosta 57 euroon. JYYn osuus päätettiin hallituksen esityksen mukaisesti pitää ennallaan 76,50 eurossa.

Edustajisto hyväksyi myös JYYn ensi vuoden talousarvion, jossa esimerkiksi Kortepohjan ylioppilaskylän ja Vehkakujan asuntojen vuokrat nousevat kahdella prosentilla. Korkotason nousu, inflaatio ja ylioppilaskylän parantunut palvelutaso Rentukan myötä olivat keskeisiä syitä vuokrien noston taustalla.

Talousarviota oli määrä käsitellä edellisessä kokouksessa, mutta asian käsittelyä siirrettiin eteenpäin, jotta edustajisto pystyisi perehtymään aiheeseen paremmin. Puheenvuoroissa ilmeni tälläkin kertaa toive tulevalle hallitukselle varata enemmän aikaa budjetin käsittelylle.

Edustajistossa käsiteltiin lisäksi Pörssi & Dumppi  -edustajistoryhmän aloitetta jäsenmaksun alentamisesta lukuvuoteen 2021-22 meneessä. Aloite kirvoitti paljon keskustelua ja esitystä korjattiin pariin otteeseen, mutta aloite ei lopulta edennyt toimenpiteisiin.