Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) edustajisto palautti hallituksen esityksen jäsenmaksun nostosta valmisteluun kokouksessaan 22. marraskuuta. Hallitus esitti edustajistolle jäsenmaksun korottamista kolmella eurolla 133,50 euroon ensi lukuvuodelle.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu koostuu kahdesta osasta, JYYn osuudesta ja YTHS:n osuudesta. YTHS on ilmoittanut nostavansa omaa osuuttaan jäsenmaksusta 54 eurosta 57 euroon. Hallitus esitti edustajistolle, että JYYn osuus pidettäisiin samana kuin tänäkin vuonna, 76,50 eurossa.

Edustajisto halusi hallitukselta vaihtoehtoja jäsenmaksun korottamiselle, sillä JYYn jäsenmaksu on jo tällä hetkellä valtakunnallisesti verrattuna korkea. Jäsenmaksun nostoon pitäisi lähtökohtaisesti suhtautua kriittisesti. Alun perin JYYn hallitus oli tuomassa edustajiston käsittelyyn budjettiesityksen, jossa jäsenmaksun suuruus olisi säilynyt entisellään.

Päätös YTHS-maksun korotuksesta tuli JYYn tietoon vasta budjettivalmistelun loppuvaiheilla, kertoo JYYn hallituksen puheenjohtaja Aapeli Tourunen. Jos hallitus olisi päättänyt alentaa JYYn osuutta jäsenmaksusta kompensoidakseen YTHS:n osuuden kasvua, se olisi tehnyt JYYn budjettiin noin 36 000 euron loven.

 

Myös ensi vuoden talousarvion käsittely siirrettiin seuraavaan kokoukseen. Edustajisto kritisoi hallitusta siitä, että edustajistolle ei jäänyt tarpeeksi aikaa perehtyä talousarvioon, jolloin edustajisto ei ole kunnolla perillä siitä, mistä itse asiassa päätetään.

Talousarviossa esitetään muun muassa, että JYYn asuntojen vuokria nostetaan kaksi prosenttia Kortepohjan ylioppilaskylässä ja Vehkakujalla. Nosto johtuu korkotason noususta, inflaatiosta ja siitä, että palvelutaso ylioppilaskylässä on parantunut Rentukan uudistamisen myötä.

Seuraava edustajiston kokous järjestetään 4. joulukuuta Ilokivessä.