Ylioppilaskylän vaihtoehtoinen historiikki

Lasse Ranta: Alue 740 (omakustanne)

Alue 740 voisi sijoittaa jonnekin historiikin, fantasian ja scifin välimaastoon. Nimi juontaa juurensa Kortepohjan postinumeroon 40740.

Kirja alkaa siitä, kun Instituution eli yliopiston jatko-opiskelija alkaa tutkimaan Vyöhykkeen eli ylioppilaskylän historiaa ja kompastuu salaliittoon.

Kirja koostuu kolmesta eri osasta, joita ovat päätarina, sivutarinat sekä tieteellinen selonteko, jossa selitetään, mitä ovat esimerkiksi Vyöhykkeen alueella rellestävät ghoulit, stalkkerit ja zombiet.

Kirja avautuu ehkä parhaiten juuri ylioppilaskylän asukkaille, jotka osaavat parhaiten arvostaa sen tosielämän faktoille irvailevaa kerrontaa. Samalla se toimii kuitenkin itsenäisenä teoksena kotimaisen scifin ja fantasian ystäville.