Kristiina Baltzar

Tornitalojen asukkaat peruskorjauksen maksajina

Vuonna 2017 alkanut Kortepohjan ylioppilaskylän tornitalojen peruskorjaus nosti vuokria kyseisissä taloissa. Remontin tieltä paenneet asukkaat pantiin lisäksi maksamaan 55 euron suuruinen palvelumaksu asunnon vaihdosta. Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan palvelumaksun periminen vuokranantajasta johtuvan toimenpiteen vuoksi on lähtökohtaisesti perusteetonta.

Uutiset

23.5.2020

Kun noppia ei kerry – Moonan ja Teron tutkinnot viivästyivät vuosikausia, kun opintopisteet jäivät vähiin

Opetusministeriön arvion mukaan noin 30 000 yliopisto-opiskelijaa suorittaa lukuvuoden aikana hyvin vähän tai ei ollenkaan opintopisteitä. Ongelmat terveydessä, taloudessa ja ihmissuhteissa syövät motivaatiota.

Uutiset

29.10.2018

”Kun nuori sanoo haluavansa lääkäriksi, häntä ei auta se, että hänet laitetaan harjoitteluun jonnekin autokorjaamolle” – Maahanmuuttajan tie korkeakouluun on usein vaikea, vaikka opiskeluhaluja olisi

Harva maahanmuuttajataustainen nuori päätyy yliopistoon. Pakolaisina Suomeen tulleet Jassin Rezai ja Emmanuel Sibomana haluavat, että maahanmuuttajanuorten tie korkeakouluun olisi helpompi kuin heillä.

Ilmiöt

3.9.2018

Olisiko hampusta maapallon pelastajaksi? – Hampun viljely unohdettiin vuosikymmeniksi huumeiden vastaisen sodan vuoksi

Hamppu on ominaisuuksiltaan yksi maailman ekologisimmista raaka-aineista. Sen käytön lisääminen voisi olla osaltaan ratkaisemassa useita maapallon ongelmia.

Ilmiöt

26.3.2018

Only five students pay for their studies

On August 2017 Finnish universities started collecting tuition fees from students outside EU and EEA countries. In the University of Jyväskylä the amount of applicants for english Master’s programmes decreased by hundreds of applicants. Many of the procedures and practices concerning the fees are still unclear.

In English

29.1.2018

Kun duunarin poika opintielle lähti – Vanhempien koulutustausta vaikuttaa siihen, kuka päätyy yliopistoon

Sanotaan, että Suomessa kaikilla on samat mahdollisuudet opiskella. Silti korkeakouluun päätyy enemmän korkeakoulutettujen kuin työväenluokkaisten lapsia. Duunariperheestä ponnistaneelle Samuli Kinnuselle yliopistomaailma näyttäytyy edelleen vieraana.

Ilmiöt

13.11.2017

Siirry takaisin sivun alkuun