Sipilän syntipukki ja katarsis

Jouni Tilli: Miten puhumme, kun puhumme politiikkaa? (Atena)

Jos poliittinen retoriikka on mielestäsi kuolettavan tylsä aihe, älä turhaan vaivaudu lukemaan tätä arvostelua pidemmälle. Myös arvosteltavan kirjan voit suosiolla jättää lukematta.

Poliittisesta retoriikasta kiinnostuneille Jouni Tillin kirja on kuitenkin ajankohtainen ja selkeä esitys, joka tarjoaa hyvän kattauksen viime vuosien merkittävistä poliittisista puheista. Tillin vahva osaaminen uskonnollisen retoriikan analyysissa näkyy kirjassa selkeästi.

Kirja sopii hyvin vaikkapa valtio-opin opiskelijalle, joka tekee graduaan poliittisesta retoriikasta. Kyseessä on kuitenkin suhteellisen yksinkertainen teos, joka avautuu myös muille lukijoille. Syvällisempään retoriikan analyysiin kirja toimii hyvänä johdatuksena.