Tajunta auki

Perttu Häkkinen & Vesa Iitti: Valonkantajat – Välähdyksiä suomalaisesta salatieteestä (Like)

Mikä yhdistää suomalaisen teosofian isänä pidettyä Pekka Ervastia, pahamaineista valtakunnanjohtajaa Pekka Siitointa, Lemminkäisen temppeliä Sipoosta etsinyttä Ior Bockia ja ufodokumentaristi Juhan Af Grannia?

He kaikki kuuluvat suomalaisen salatieteen pitkään ja vaiherikkaaseen kaanoniin. Tämä ja paljon muuta käy ilmi juuri ilmestyneestä Valonkantajat – välähdyksiä suomalaisesta salatieteestä -teoksesta, joka on ensimmäinen aiheeseen pureutuva yleiskatsaus.

Toimittaja-muusikko Perttu Häkkisen ja kääntäjä Vesa Iitin yhteistuumin kirjoittama perusteellinen teos lähestyy Suomen esoteeristä menneisyyttä henkilöhistoriallisten välähdysten kautta. Aihepiiri on paikoitellen korkealentoista, mutta kaksikon elävä kirjoitustyyli saa asiaan perehtymättömänkin pysymään mukana. Vankka asiantuntemus ja mehevät anekdootit takaavat lukunautinnon.