Ei hakutuloksia.

Teksti  Minna Tiainen

Rehtori: Puolimatkan lausunnossa ei loukkausta

Jyväskylän yliopiston rehtori Matti Manninen totesi 4.3., ettei kasvatustieteen professori Tapio Puolimatkan lausunto loukkaa hyvää tieteellistä käytäntöä.

Tutkinnan kohteena oli kolmen lähdeviitteen käyttö sekä se, onko Puolimatka ohittanut tutkimustuloksia, jotka olisivat ristiriidassa hänen omien johtopäätöstensä kanssa.

Puolimatka antoi viime vuoden keväällä eduskunnan lakivaliokunnalle lausunnon sukupuolineutraalin avioliittolain haitallisista vaikutuksista. Joonas Mattsson teki rehtorille tutkintapyynnön Puolimatkan lähteiden käytön etiikasta saman vuoden marraskuussa. Esiselvitys asiasta aloitettiin joulukuussa 2014.

Lue lisää:

Vastarannan professori (12.2.2015)

Lausunnosta esiselvitykseen (12.2.2015)

 1. juha toikkanen

  Hyvää päivää
  Eihän Puolimatkan lausunto voi loukata hyvää tieteellistä käytäntöä, koska
  Puolimatkan lausunnossa ei ole mitään tieteellisyyttä.
  Sehän vain kuvastaa puolimatkan harhaisia ajatuksia.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 2. Petri Kivenheimo

  Juha Toikkanen on näemmä ottanut asiakseen tieteellisyyden arvioimisen. Kiinnostaisi tietää, millaisin menetelmin kyseiseen arvioon on päädytty ja millä perusteilla sen esittäjä pitää itseään yliopistorehtoria pätevämpänä arvioijana.

  Jos kuka hyvänsä voi ottaa asiakseen ”tieteellisyyden” arvioinnin, niin itse tieteellisyyden käsite menettää täysin merkityksensä. Kenen etua sellainen palvelisi?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 3. Erkki Kolehmainen

  Kuka tahansa voi ja saa arvioida tiedettä ja tieteen on keskettävä se. Yksi (maallikonkin esittämä) esimerkki voi riittää osoittamaan tieteellisen teorian virheelliseksi, mutta tieteellisen teorian oikeellisuudesta jotkut epäilijät jaksavat jankuttaa, vaikka se olisi osoitettu oikeaksi miljoonassa tapauksessa.

  ID:n ottaminen Jumalan korvikkeeksi on pelkkä trikki, koska köpelöön kreationismiin uskoo yhä harvempi. Haluaisin kuulla Tapio Puolimatkan mielipiteen, kuinka älykästä suunnittelijaa voidaan tutkia vai onko hän yhtä tutkimaton ja arvoituksellinen kuin Jumala.

  Mitä sitten tulee lapsen oikeuksiin, joita Tapio Puolimatka käyttää keppihevosena taistellessaan sukupuolineutraalia avioliittolakia vastaan, niin minusta lapsen oikeutta on saada luonnontieteisiin eikä pelkästään uskontoon perustuvaa kasvatusta ja opetusta.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

Kommentointi suljettu.