Ei hakutuloksia.

Rehtorihakemukset julki

Jyväskylän yliopiston rehtorin tehtävää hakeneiden näkemykset yliopiston kehittämisestä käyvät ilmi hakemuksista, joihin Jylkkäri sai tiistaiaamuna tutustua. Yliopiston hallitus kokoustaa hakemusten tiimoilta ensi viikon maanantaina ja pyrkii tekemään päätökset siitä, ketkä kutsutaan haastatteluun.

Hakemukset ovat palkkapyyntöjen ja kehitysvisioiden osalta luettavissa täällä. Moni hakija avaa näkemyksiään nykytilasta hyvinkin suorin sanoin hakemuksissaan.

Helsingin yliopiston oikeushistorian professori Jukka Kekkonen suhtautuu penseästi uuteen yliopistolakiin.
”Haluaisin tuoda listää osallistumisen mahdollisuuksia ja demokratiaa päätöksenteon rakenteisiin. näen ongelmallisena uuden yliopistolain (ja johtosääntöjen) yliopistoille tuoman liiallisen ’johtajavaltaisuuden'”, kirjoittaa Kekkonen hakemuksessaan.

Jyväskylän yliopiston markkinoinnin professori Kimmo Alajoutsijärvi puolestaan peräänkuuluttaa oppiaineiden tulosvastuullisuutta. Hän katsoo ”laiskojen tai lahjattomien” opiskelijoiden kansoittamien oppiaineiden eläneen hyvän opetuksen ja ahkerien sekä lahjakkaiden opiskelijoiden siivellä jo tarpeeksi kauan.
Hän haluaa selkeät tuloksista riippuvat laskentakaavat rahanjakoon.
”Vasta sitten voidaan tehdä vastuulliset, tietoiset ja yliopiston strategiasta johdetut subventointipäätökset”, kirjoittaa Alajoutsijärvi.

Jyväskylän yliopiston tietotekniikan professori Timo Tiihonen puolestaan rökittää Aino Sallisen johtamistyyliä.
”Yliopistoa on johdettu lähes sotatilaorganisaatiolla Sallisen koko rehtorikauden ajan – niin hyvässä kuin pahassa”, kirjoittaa Tiihonen.

Tiihosen näkemyksistä lisää tässä jutussa.
Rehtorihakemusten kehitysvisiot:
Kimmo Alajoutsijärvi
Petri Karonen
Jukka Kekkonen
Kalle Lyytinen
Matti Manninen
Jukka Mönkkönen
Pekka Neittaanmäki
Timo Tiihonen
Jouni Välijärvi
Kaikki hakijat (zip-arkisto)

 1. JYVÄSKYLÄN YLIOPPILASLEHTI » Rehtorihakija suomii Sallisen johtamistapaa

  […] Hakemuksien kehitysvisiot ja palkkatoiveet luettavissa täältä (pdf). Uutinen hakijoista täällä. Uutinen hakemusten julkaisemisesta täällä. […]

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 2. Heidi

  Hienoa, että alkuperäiset hakemukset ovat nähtävillä. Olisiko skannauksia kuitenkin mahdollista tehdä uusiksi? Huonolaatuisia ja vaikealukuisia, erityisesti viimeinen englanninkielinen hakemus.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 3. Jarno Liski

  Jylkkäri sai asiakirjat ainoastaan nähtäväkseen tänään aamulla ennen niiden kiikuttamista rehtoraattiin. Niinpä asiakirjoista kuvattiin olennaiset osat kamerakännykällä surullisen vaikealukuisin lopputuloksin. Kunnolliset (ja täydelliset) kopiokoneella tehdyt jäljennökset on luvattu antaa vielä tällä viikolla.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

Kommentointi suljettu.