Liikunta

Mikä meni vikaan? Hippoksesta piti tulla kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävä liikunnan ja hyvinvoinnin keskus, mutta vuosia sorvatun hankkeen toteutuminen ei ole vieläkään varmaa

Helmikuussa 2023 korkein hallinto-oikeus hylkäsi Jyväskylän Hippos-hanketta koskevan jatkovalitusluvan. Vaikeudet eivät kuitenkaan päättyneet siihen.

Ilmiöt

15.3.2023

Aitajuoksija Elmo Lakan ura on täynnä kompromisseja, mutta menestystä tavoitellessa kaikki kivet on käännettävä – ”Pelaan niillä korteilla, mitä kädessäni on”

Elmo Lakka sai kesällä olympiakasteensa ja laittoi Suomen ennätyksen uusiksi vastoinkäymisistä huolimatta.

Kasvo

12.11.2021

Parisuhde varastaa naisen askeleet, miehillä saman vaikutuksen aiheuttaa ero

Elämän suuret muutokset heijastuvat otettujen askeleiden määrään. Naisilla uuden parisuhteen alkaminen vähentää liikkumista, kun taas suhteen päättyminen saa miehet passivoitumaan.

Ilmiöt

25.2.2019

Kuukausien väännön jälkeen viimein ratkaisu: L-rakennus saa sukupuolineutraalin pukeutumistilan ja suihkun

L-rakennukselle tulee sukupuolineutraali peseytymistila, ja miesten ja naisten pukuhuoneisiin tulee yksityiset suihkut.

Uutiset

16.8.2018

Sukupuolineutraali pukuhuone vastatuulessa – Yliopiston mielestä käyttäjiä olisi liian vähän, ja Alvar Aaltokin aiheuttaa pulmia

Aloitetta sukupuolineutraalista pukuhuoneesta Liikunnan rakennukselle on käsitelty lähes puoli vuotta, mutta ratkaisua asiaan ei tahdo löytyä.

Uutiset

17.5.2018

Korkeakoululiikunnan kesätarjonnassa palloilua tekonurmella ja twerkkausta – Yliopistoliikunnan kurssit opastavat lavatansseissa ja rantalentiksessä

Aiemmin hiekkakentällä järjestetty jalkapallovuoro siirtyy tekonurmialustalle. Yliopistoliikunta tarjoaa kesällä kursseja tenniksen, beach volleyn ja lavatanssin saloihin.

Uutiset

9.5.2018

Rentukan sali aukesi huhtikuussa Korkeakoululiikunnan käyttäjille – Iltapäivisin pahimmat ruuhka-ajat

Iltapäivät ja viikonloppuaamut ovat Rentukan kuntosalin ruuhkaisinta aikaa. Sali on saanut kritiikkiä laitteiden liian pienistä painoista ja maastavetokiellosta.

Uutiset

4.5.2018

Siirry takaisin sivun alkuun