Ainejärjestöt

Eri ainejärjestön jäsenille naureskelua on pidetty hyväksyttävä ”vitsailuna”, mutta nyt ilkeisiin puheisiin ja tekoihin halutaan puuttua ylioppilaskunnassa

Vaikka ikävät puheet ja teot ovat kohdistuneet etenkin ainejärjestö Pörssin jäseniin, samanlaisia asenteita on myös muiden ainejärjestöjen jäseniä kohtaan, sanoo ylioppilaskunnan puheenjohtaja.

Uutiset

13.8.2023

Vain muutama Jyväskylän yliopiston ainejärjestö mainitsee yhdenvertaisuussuunnitelmissaan rasismiin puuttumisen – ”Työmme vaatii vielä kehitystä”

Jyväskylän ylioppilaslehti kertoi lokakuussa, että Jyväskylän yliopiston yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmassa ei mainita rasismia tai antirasismia. Kysyimme ylioppilaskunnan alaisilta ainejärjestöiltä, onko niiden yhdenvertaisuussuunnitelmiin kirjattu rasismiin puuttumista.

Ilmiöt

4.12.2022

Ainejärjestöt siirtävät bileet verkkoon — haasteena uusien opiskelijoiden kotouttaminen

Tänä syksynä opintonsa aloittaneet ovat ennen kokemattomien haasteiden edessä. Miten integroitua opiskelijayhteisöön ja uuteen kaupunkiin, kun fuksisyksyyn olennaisesti kuuluvia kalaaseja ei pystytä järjestämään, ainakaan perinteisessä muodossaan?

Uutiset

28.9.2020

Ainejärjestötilojen epäreilu tilanne

Ainejärjestötilojen suhteen nallekarkit eivät ole menneet tasan. Neliöitä on jaettu omituisen logiikan mukaan ja rakennusten aukioloajat rajoittavat jo valmiiksi kortilla olevien tilojen käyttöä.

Uutiset

2.3.2020

Siirry takaisin sivun alkuun