TÄNÄ SYKSYNÄ Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnassa järjestetään edustajistovaalit, joiden ehdokasasettelu on parhaillaan käynnissä.

Nyt kysyn jokaiselta: oletko harkinnut ehdolle lähtemistä?

Ajatus ehdokkaaksi lähtemisestä opiskelijapolitiikkaan voi tuntua kuumottavalta. Mitä jos muut ehdokkaat ovat viittä vaille triplamaistereita, käyvät sivuduunissa eduskunnassa ja tietävät ylioppilaskunnan toiminnasta kaiken ja vielä vähän enemmän?

Ehdokkaiden joukosta löytyy varmasti myös kyseistä kuvausta vastaavia tyyppejä. Heidän osaamisestaan on edustajistolle hyötyä, mutta aivan yhtä tärkeää on tuiki tavallisen, ensimmäistä kertaa opiskelijapolitiikkaan osallistuvan opiskelijan panos.

Oleellisempaa on, että yhteisistä asioista päättää monipuolinen joukko eri alojen opiskelijoita

Edustajistossa oleellisinta ei nimittäin ole se, kuka sisäistää talousarvion ensilukemalta tai kuka haaveilee työurasta politiikan parissa.

Oleellisempaa on demokratian toteutuminen niin, että ylioppilaskunnan yhteisistä asioista päättää mahdollisimman monimuotoinen joukko eri alojen opiskelijoita eri taustoista ja elämäntilanteista.

KOULUTTAUDUMME yliopistossa eri tieteenalojen asiantuntijoiksi, joten miksi emme hyödyntäisi erilaisia näkökulmiamme rakentaaksemme parempaa opiskelijaelämää?

Edustajiston kokouksia edeltävät usein iltakoulut, edustajistoryhmien kokoukset ja muut tapaamiset. Niissä pääsee perehtymään päätettäviin asioihin ja voi halutessaan vaihtaa ajatuksia muiden edustajien kanssa oman mielipiteen muodostamiseksi.

Myös uuden edustajiston perehdytystä on kehitetty tänä vuonna luomalla perehdytysmateriaaleja, joiden avulla jokainen edustajiston jäsen saa tarvittavat taustatiedot päätöksentekoon.

Korkeakoulussa opiskelu on ainutlaatuista aikaa monen elämässä, ja osallistuminen opiskelijapolitiikkaan tekee siitä entistäkin ikimuistoisempaa. Ylioppilaskunnassa vaikuttaminen on nimittäin tapa kurkistaa politiikan, edunvalvonnan sekä kiinteistöbisneksen maailmaan ja kehittää samalla koko Jyväskylän opiskelijakulttuuria.

Mieti, millaisen JYYn sinä haluaisit. Mitä se voisi tehdä paremmin tai eri tavalla?

 

Edustajistovaalien ehdokasasettelu on käynnissä 29.9. saakka! Lue lisää edustajistosta ja vaaleista osoitteessa jyy.fi/edustajistovaalit/.