Decision to leave

Park Chan-wook | Draama, jännitys | 139 min | K12.

3,5/5

Ensi-ilta 27.1.2023.

 

UNETTOMUUDESTA kärsivä etsivä (Park Hae-il) alkaa tutkia eläköityneen maahanmuuttovirkailijan kuolemaa. Väljähtäneeseen etäsuhteeseensa tympääntynyt poliisi huomaa pian tuntevansa vetoa kuolleen virkailijan nuorta leskeä (Tang Wei) kohtaan – paha vain, että tämä on tapauksen pääepäilty.

Decision to Leaven ytimen muodostava traaginen rakkaustarina onnistuu olemaan sopivassa suhteessa sekä puistattava että koominen. Ohjaaja Park Chan-wookille (Oldboy, The Handmaiden) tyypillisesti elokuva kuitenkin hamuaa liian moneen suuntaan ja jää kokonaisuutena hieman sekavaksi kavalkadiksi kummallisia hahmoja ja erikoisia käänteitä.

Park Chan-wookin kiistaton tekninen taituruus on hänen aiemmissa töissään taantunut joskus pikkunäppäräksi kikkailuksi, jolla on yritetty peitellä juonen puutteita. Tällä kertaa tyylittely pysyy kuitenkin enimmäkseen tekijänsä näpeissä.

Parhaimmillaan Decision to Leave näyttää upealta. Kuvien eheä virheettömyys antaa tilaa niistä esiin nouseville häiriintyneille yksityiskohdille, jotka jäävät kummittelemaan katsojan mieleen.