Ei hakutuloksia.

Teksti Niklas Pelkonen Kuva IFC Films

Arvio: Kohtauksia eräältä saarelta -elokuvan asetelma tarjoaa kiinnostavia mahdollisuuksia, mutta pahimmillaan tekijät tuntuvat olevan turisteja esikuvansa saarella

Mia Hansen-Løve | Draama, fantasia |2022|112 min.

Ensi-ilta 18.2.2022. Kino Aurorassa ti 1.3., to 3.3., pe 11.3.

3/5

 

TAITEILIJAPARISKUNTA saapuu ruotsalaiselle Fårön saarelle, joka tunnetaan ohjaaja Ingmar Bergmanin pitkäaikaisena asuin- ja luomispaikkana. Tarina siirtyy uutta käsikirjoitusta työstävän Chrisin (Vicky Krieps) kipuilusta vaivihkaa elokuvaan, joka Chrisin tekstistä on tarkoitus syntyä.

Elokuvan reaalimaailman ja sen sisäisen fiktion välinen kudos tarjoaa mahdollisuuksia kiehtoville tulkinnoille hahmojen välisistä suhteista. Ikävä kyllä elokuva yrittää kertoa kirjaimellisesti liian monta tarinaa kerralla ja löytää harvakseltaan oman äänensä ja rytminsä.

Jatkuva viittaaminen Bergmanin tuotantoon luo mielenkiintoisen alkuasetelman, joka jää kuitenkin anekdoottimaiselle tasolle. Pahimmillaan elokuvan tekijät tuntuvat olevan yhtä turisteja omassa työssään kuin sen päähenkilöt esikuvansa saarella. Varsinkin vanhemmuustematiikka ja sen vertailu Bergmanin elämään tuntuu ylimääräiseltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *