Ei hakutuloksia.

Teksti Niklas Pelkonen

Arvio: Edgar Wrightin giallo-pastissi yrittää käsitellä vakavia aiheita ja olla pelottava, mutta epäonnistuu molemmissa

Matt Smith näyttelee Jackia ja Anya Taylor-Joy Sandieta. KUVA: Parisa Taghizadeh / Focus Features

Edgar Wrightin elokuvassa Lontoo muuttuu painajaiseksi.

Last Night in Soho

Edgar Wright | Jännitys | 2021 | 116 min.
Ensi-ilta 12.11.

2,5/5

 

ENERGISESTÄ ja genretietoisesta tyylistään tunnettu Edgar Wright astuu italialaisten giallo-kauhurainojen maaperälle. Tarina vieraaseen kaupunkiin saapuvasta ja verisen mysteerin kohtaavasta tytöstä on esimerkiksi Dario Argenton faneille tuttu.

1960-luvun ”svengaavasta” Lontoosta ytimensä muodostava elokuva näyttää kiiltokuvamaisesta toteutuksestaan huolimatta parhaimmillaan tyylikkäältä. Tämä ei auta sympaattisesti alkavaa tarinaa sen loppupuoliskolla, jonka kummittelu ja juoksentelu menee auttamattoman pöhköksi.

Wright pyrkii lajityypin konventioita nurin kääntämällä käsittelemään myös vakavia teemoja kuten seksuaalista väkivaltaa ja naisten eri aikakausina kohtaamaa häirintää. Pohdinnoissa ei ikävä kyllä päästä kovin syvälle. Esikuvistaan poiketen Wright ei onnistu hyytävän tunnelman luomisessa. Edes helpot säikyttelyt eivät mene ihon alle.