Festivaalin teema, vuodelle 2020 varsin sopiva Maailma palaa näyttäytyi ohjelmistossa ekologisten, eettisten ja hierarkisten teemojen kautta. Ohjelmiston valinnasta vastasi festivaalin tuottaja Mikko Järvinen (kuvassa).
Avajaispäivänä nähtiin kolmen ranskalaisen, noidan hahmoa kuvaavan lyhytdokumentin sarja. Dokumenttien jälkeisessä keskustelutilaisuudessa tutkija Riikka Ala-Hakula avasi noidan poliittista hahmoa.
Yleisössä näkyi ilahduttavan paljon kasvomaskeja. Koronatilanne oli huomioitu maskien ja käsidesin lisäksi muun muassa rajoitetulla yleisökapasiteetilla. Ilokiveen otettiin sisään enintään 50 katsojaa kerralla.
Ympäristöliike Elokapinan Jyväskylän paikallisryhmä esitteli sunnuntaina toimintaansa. Elokapina tehosti esittelyään taannoin keskustelua poliisin voimankäytöstä herättäneeseen mielenosoitukseensa viittaavalla performanssilla, jossa poliisia esittävät elokapinalaiset keskeyttivät puhujan ja raahasivat hänet pois lavalta.
Keskiviikon ilmaisnäytöksessä nähtiin jyväskyläläisen Company Uusi Maailman lyhytelokuva Maailma X. Näytöksen jälkeen tekijätiimin Jukka Kaikkonen (vas.) ja Seija Hakkarainen vastailivat yleisön kysymyksiin.
Tänä vuonna osa puhujavieraista esiintyi ajan hengen mukaisesti teknologiavälitteisesti. Kuvassa Space Dogs -elokuvan ohjaajat Levin Peter (vas.) ja Elsa Kremser.
Nimipäivistään kuulun Pertti Kurikan alter ego Kalevi Helvetin oli alun perin tarkoitus esittää räävitöntä runouttaan sekä tulta ja tulikiveä syöksevää performanssiaan paikan päällä, mutta esiintyminen peruuntui turvallisuussyistä. Kalevi Helvetti kuvasi kuitenkin Arktiselle yksinoikeudella esitetyn videon. Ennen videoperformanssia nähtiin Kalevi Helvetin kauhuteemainen lyhytelokuva New Yorkin rutto.
Perjantaina nähty Nykypost tarjoili yleisölle synkkää spoken wordia ja post-punkista ammentavaa kolkkoa äänimaisemaa.
Turvavälit toteutuivat Nykypostin keikalla. Yleisö oli harvalukuista, mutta Nykypostin julistus tuntui uppoavan hyvin.
Nykypostin Toni Salmisen sieluun porautuva tuijotus.
Lauantaina paikallinen vegaanikollektiivi Teijän keittiö tarjoili festivaalivieraille brunssia.
Maskisuositus ei latistanut tunnelmaa.
Lauantaina nähtiin autofiktiota, metaelokuvaa ja mokumenttia yhdistelevä uunituore Fucking With Nobody. Näytöksen jälkeen ohjaaja-käsikirjoittaja Hannaleena Hauru osallistui kysymystilaisuuteen Skypen välityksellä.
DJ Jones Gloomy pyöritti levyjä festivaalikansalle sekä perjantaina että lauantaina.
Festivaalin kruunasi viimeisen esiintyjän, Draama-Helmin huuruinen taiderap.
Draama-Helmi.