Koronavirusepidemia on aiheuttanut pahaa jälkeä ravintola-alalla, eivätkä opiskelijaravintolat ole poikkeus. Ravintola Ilokivi laittaa ovensa säppiin muiden seminaarinmäen rakennusten lailla, ja sen johdosta JYYn liiketoiminnan johtoporras esitti hallitukselle YT-neuvotteluiden aloittamista.

Hallituksen siunauksella YT-neuvottelut alkavat tiistaina 24.3.

“Tulevilla YT-neuvotteluilla turvaamme opiskelijoiden omaisuuden arvon säilymisen niin hyvin kuin se on nykytilanteessa mahdollista, ja sitä kautta myös Ravintola Ilokiven työntekijöiden työpaikkojen säilymisen pitkällä tähtäimellä”, kommentoi JYYn uusi toimitusjohtaja Timo Lahtinen YT-neuvotteluiden aloittamista tiedotteessaan edustajistolle.

Hallituksen päätöksen johdosta siis kymmentä Ilokiven työntekijää uhkaa lomautus enintään 90 päivän ajaksi.

 

Henkilöstölle asia ei tullut varsinaisesti yllätyksenä.

“Oli tästä jo alustavaa puhetta henkilöstön kesken jo viikko sitten, että tätä on varmaan odotettavissa”, Ilokiven ravintolapäällikkö Kati Lemiläinen kommentoi tilannetta Jylkkärille.

Ilokiven Ravintolalla on kymmenen kuukausipalkkaista työntekijää ja nyt juuri tehtyjen Ilokiven alakerran liiketoimintakauppojen myötä myös noin tusina tuntityöläistä ekstroina.

“Kovin kolaushan tämä on juuri uusille tuntityöläisille, joilla ei kk-palkan veroista tuloa ole olemassa, johon ansiosidonnaista korvausta voisi lähteä hakemaan. Eikä heille työtunteja löydy nyt mistään muustakaan puljusta enää”, Lemiläinen suree.

Lomautetut henkilöt ovat oikeutettuja työttömyysturvaan, mutta sen hakemisessa kestää aina oma aikansa. Jos rahaa ei ole säästössä, voi viikkojen tukihakemusrumba olla raskasta aikaa.

“No tuota meidän alan palkoilla ei paljoa säästellä 😂”, kommentoi Lemiläinen lähitulevaisuutta.

 

YT- eli yhteistoimintaneuvottelut ovat työnantajan aloittama toimenpide, jolla pyritään vähentämään työvoimaa joko lomautusten, irtisanomisten tai osa-aikaistamisten kautta.

Laki velvoittaa pitämään aidot neuvottelut, joissa myös työtekijöillä on mahdollisuus esittää vaihtoehtoisia toimintatapoja kuin mitä työnantaja on esittänyt.