Aurora

Miia Tervo | Suomi 2019 | 1h 46min

Esityspäivä ei tiedossa. Tiedot elokuvista osoitteessa ilokivi.fi/tapahtumat

Arvosana: 4/5

Miia Tervon esikoisohjaus on romanttinen tragikomedia Aurorasta (Mimosa Willamo) ja Darianista (Amir Escandari). Ensimmäinen on alkoholisoitunut nuori nainen Rovaniemeltä, toinen on turvapaikanhakija Iranista. Hahmojen kohtaaminen johtaa aluksi suunnitelmaan hankkia Darianille suomalainen vaimo oleskelulupaa varten.Dialogi on poikkeuksellisen hauskasti kirjoitettu, samoin elokuvan hahmot.

Turvapaikanhakijat ja kulttuurien kohtaaminen ei ole aiheena kaikkein tuorein, mutta elokuvan tuntuu saavan hyvin omanlaisen humaanin otteen asiaan ja ihmisten ennakkoluuloja käsitellään nokkelasti. Toisaalta naisten alkoholismia ei ole kotimaisissa leffoissa liikaa käsitelty.

Aurora on vahva taidonnäyte ja jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä Tervo tekee tulevaisuudessa.