Taattuja korvamatoja

Aurora: Kadotaan kaupunkiin (Rokka)

Tamperelaisen reggaemuusikko Auroran debyyttialbumi Kadotaan kaupunkiin on positiivinen yllätys. Viime vuosina suomalaiset, kirkkaat heleät naispopäänet ovat olleet radiokanavilla enemmän sääntö kuin poikkeus, joten rouhea Aurora on virkistävä tuulahdus. Poppiahan Aurorakin lähtökohtaisesti on, mutta myös viitteitä miespuoliseen Jukka Poikaan löytyy.

Sinkkukappaleita (Kulkijan laulu, Se soi, Eilisen aurinko ja tuoreimpana Runopoika) valittaessa on luotettu korvamatotaktiikkaan. Juuri nuo neljä kappaletta jäävät kaikista helpoiten päähän junnaamaan. Parasta reggaemeininkiä sen sijaan löytyy esimerkiksi levyn aloittavasta Annetaan tapahtuu -kappaleesta, jossa mukana on Jätkäjätkistä tuttu Puppa J.

Aurora on itse kuvaillut esikoistaan melankoliseksi kokonaisuudeksi. Vaikka sanoitukset ehkä sellaisia ovatkin, niin Auroralle sen sijaan tekee mieli sanoa ennemminkin positiivisesti tervetuloa. Tervetuloa tekemään reggaeta ja poppia eri tavalla kuin on totuttu.

Suvi-Tuulia Nykänen