Jazz Jkl Live –konserttisarja jatkuu Vakiopaineessa 7. helmikuuta Gourmet-yhtyeen esityksellä. Kevään aikana konsertteja on tämän lisäksi neljä.

 

Pääasiassa kotimaista huippujazzia Jyväskylässä parin vuoden aikana jo lähes 30 konsertissa esitellyt Jazz Jkl Live -konserttisarja jalkautuu vihdoin myös baari Vakiopaineeseen.

Baarin nurkkaan saapuu esiintymään saksofonisti Mikko Innasen ja kitaristi Esa Onttosen johtama ennakkoluuloton instrumentaalikeitos Gourmet.

Vuonna 1997 perustettu Gourmet yhdistelee musiikissaan jazzia muun muassa iskelmään, elokuvamusiikkiin, rautalankaan sekä New Orleansin musiikkiperinteeseen.

”Gourmet ja Vakiopaine ovat mielestäni kuin luodut toisilleen! Vakiopaineen kanssa on ollut puhe konserttien järjestämisestä aiemminkin, mutta ei vaan ole natsannut. Toivottavasti jatkossa lisääkin tulee lisääkin näitä keikkoja”, kertoo Jazz Jkl ry:n puheenjohtaja ja puuhamies, jyväskyläläinen jazzkitaristi Tuomas Paukku.

Vuonna 2017 perustetun Jazz Jkl ry:n päämääränä on luoda kestävää jazzkonserttikulttuuria Jyväskylään. Vakiopaineen konsertti on Jazz Jkl Liven tämän kevään kuudesta konsertista toinen.

Ensimmäinen oli Popparissa tammikuussa nähty italialainen Antonio Flinta. Loputkin ovat Popparissa, jossa esiintyvät 2.3. Jukka Eskola Trio, 4.4. Jean Erik, 19.4. Olavi Loihuvuori Superposition sekä 16.5. Jazzliiton kiertueella esiintyvä Jere Haakana Varjosto.

”Suomessa tehdään valtavan paljon erittäin korkealaatuista ja mielenkiintoista jazzmusiikkia. Jazz Jkl ry on vahvasti mukana muiden alan eturintaman toimijoiden kanssa kehittämässä ja rakentamassa kotimaista jazzklubiverkostoa nykypäivän tarpeita vastaavalle tasolle”, kertoo Paukku.