Ghost in the Shell
Rupert sanders | USA 2017 | 107min
Ti 25.4. klo 18

Ghost in the Shell on alunperin manga-sarjakuva, josta tehtiin vuonna 1995 samanniminen anime-elokuva. Nyt materiaali on pyöräytetty Hollywoodin rasvatun tuotantokoneiston läpi ja ulkona on Scarlett Johanssonin ja Pilou Asbækin tähdittämä dystooppinen scifi-toimintaelokuva.

Nuoren naisen aivot asennetaan koneen osaksi, ja lopputuloksena on lähes haavoittumaton kyborgi, joka pysäyttää rikollisia osana erikoisjoukkoja. Koekaniinien kohdalla ei kaikki kuitenkaan aina mene nappiin, ja soppa meinaa kuohua tekijöidensä naamalle.

Teknologian ja ihmisyyden suhten käsittely on scifin vakioaiheita. Elokuva esittää ihan mielenkiintoisia eettis-filosofisia kysymyksiä, mutta valitettavasti niiden pohdinta jää hyvin pinnalliselle tasolle. Ghost in the Shellin perusasetelma ja maailma ovat toimivia, mutta pohjan päälle ei ole rakennettu mitään hiekkalinnaa kestävämpää.

Kerronta kaipaisi lisää ilmaa ja hahmot enemmän aikaa, jotta ne olisivat muutakin kuin tyhjiä kuoria. Lähdemateriaalista johtuen elokuvalla on hetkensä, mutta ei tästä valitettavasti 2010-luvun Matrixia tullut.

Arvosana: 2/5