Dunkirk
Christopher Nolan | Iso-Britannia/Alankomaat/Ranska/USA 2017 | 107min
Ti 12.9. klo 18

Hollywoodin kultapoika Christopher Nolan siirtyy tällä kertaa elokuvissaan sodan maailmaan. On vuosi 1940, liittoutuneet on saarrettu Dunkerquen kaupunkiin ja satoja tuhansia sotilaita pitäisi evakuoida kanaalin yli Englantiin.

Tästä rakentuu tiivistunnelmainen sotajännäri, jonka audiovisuaalinen ilme on toteutettu insinöörimäisellä tarkkuudella ja pommit jytisevät ympärillä äärimmäisen autenttisesti. Valitettavasti hahmot eivät pääse samalle tasolle. Hahmoista jäävät mieleen lähinnä vanha siviilikippari sekä laiturilla tyylikkäästi patsasteleva merivoimien komentaja.

Päähahmot jäävät lähinnä tarinan pelinappuloiksi ilman kunnollista tunnesidettä. Tässä olisi Nolanilla petraamisen paikka, jotta elokuviin saisi vielä enemmän emotionaalista iskua.

Arvosana: 3/5