Blade Runner 2049
Denis Villeneuve | USA 2017 | 164 min
Ti 7.11.2017 klo 18

Kovassa nosteessa ollut kanadalaisohjaaja Denis Villeneuve tarttui lähes mahdottomaan tehtävään tehdä yhdelle maailman parhaista scifi-elokuvista kunniakas jatko-osa. Tarina sijoittuu 30 vuotta ensimmäisen osan jälkeen ja sen päähahmona nähdään replikanttipoliisi K (Ryan Gosling), jonka tehtävä on tuttuputtu laittomien replikanttien metsästäminen ja “eläkkeelle päästäminen”, joka vain kiertoilmaisu hengiltä laittamiselle.

Verkkaisesti etenevä tarina on rakennettu tuttuun dekkarityyliin ja replikanttivauvan mysteerin selvittäminen pitää mielenkiinnon yllä. Tuttuihin hahmoihinkin törmätään useaan otteeseen ja enimmäkseen vanhat hahmot on istutettu elokuvaan onnistuneesti. Sen sijaan uudet pahishahmot Wallace (Jared Leto) ja Luv (Sylvia Hoeks) ovat kuin varjo alkuperäisen elokuvan Roysta ja kumppaneista. Kuvauspuolella Oscaria havittelee mahtava Roger Deakins ja pystin voisin hänelle jo vihdoin antaa.

Villeneuve ei vedä täysosumaa vieläkään, mutta onnistuu silti luomaan omilla jaloillaan seisovan jatko-osan, jonka visuaalinen anti on Hollywoodin kärkeä.

Arvosana: 4/5