Librin ruuhkiin on syksyllä luvassa helpotusta, kun Sonaatti järjestelee uudelleen kahvila- ja ravintolatoimintojaan Jyväskylän yliopiston kirjaston pohjakerroksessa.

Librissä otetaan elokuun lopussa käyttöön toinenkin linjasto lounasruoalle. Samalla viime syksynä lopetettu Cafe Libri avataan uudestaan vanhalla paikallaan.

Sonaatin toimitusjohtaja Arto Maijalan mukaan ratkaisuun päädyttiin, kun ravintolassa huomattiin, että yksi linjasto ei yksinkertaisesti riitä.

“Librin toiminta yllätti positiivisella tavalla viime vuonna. Parhaimpina päivinä ravintolassa kävi tuplasti enemmän ihmisiä kuin olimme arvioineet”, Maijala kertoo.

Aulaan saakka olevista jonoista päästään toivottavasti eroon.

Opiskelijaravintoloiden pitkät jonot puhuttivat viime syksynä. Jylkkärin mittausten mukaan pahimmillaan lounasta joutui ruuhka-aikoina jonottamaan jopa 20 minuuttia. 

Jonoja aiheutti etenkin Seminaarinmäellä se, että Tiliasta poistui opiskelijahintainen ruoka ja Librissä oli käytössä vain yksi linjasto. Toinen linjasto varattiin kahvilapalveluille, kun kirjaston aulassa ollut Cafe Libri siirtyi ravintolan yhteyteen.

Librissä ruokailee lukuvuoden aikana noin 700–1200 lounastajaa päivittäin. Palautetta pitkistä jonoista tuli Maijalan mukaan “jonkin verran” viime lukuvuoden aikana.

“Kaksi linjastoa ei tarkoita, että kaikki jonot häviävät. Aulaan saakka olevista jonoista päästään kuitenkin toivottavasti eroon.”

Cafe Libri avataan maanantaina 21. elokuuta. Librin molemmat linjastot ovat käytössä viimeistään maanantaina 28. elokuuta.

Opiskelija-alennus kahvilatuotteista poistui

Sonaatin ravintoloista ei enää saa opiskelijakortilla kymmenen prosentin alennusta kahvilatuotteista. Maijalan mukaan muutos johtuu käytäntöjen ja hintojen yhtenäistämisestä.

“Hinnoittelu on ollut erilaista ja kaikissa pisteissä alennusta ei ole saanut muutenkaan. Nyt joka paikassa hinta on sama.”

Maijalan mukaan hinnoissa on ollut korotuspaineita. Opiskelija-alennuksen poistumisen vuoksi hinnankorotuksiin ei tarvinnut lähteä.

Sonaatilla on tällä hetkellä käytössä kahvilapassi, jolla saa kahdeksan kahvilatuotetta ostettuaan ilmaisen kahvin ja pullan. 

“Se vastaa periaatteessa sitä kymmentä prosenttia”, Maijala sanoo.