Lounasravintola Ilokivi avasi ovensa maanantaina uudistuneena. Joulukuun aikana ravintola kävi läpi perusteellisen remontin.

Journalistiikan tutkijat Aleksi Koski ja Markus Mykkänen käyvät usein Ilokivellä lounaalla heti yhdeltätoista. Yleensä he lähtevät syömään isommalla porukalla, mutta koska heitä oli maanantaina vähemmän, niin oli hyvä hetki testata pikkuisilla sohvilla varustettua pöytää.

Lämmin ja pubimainen tunnelma, on Kosken ja Mykkäsen arvio uudesta sisustuksesta. Jotkin uudistukset tosin vaativat vähän totuttelua.

”Leivät ovat heti linjaston alussa, mikä tuntui vähän oudolta. Ja maito piti ottaa erikseen, kun sitä ei ollut suoraan linjastolla”, Koski sanoo.

 

Aleksi Koski ja Markus Mykkänen lounastivat maanantaina Ilokivellä.

 

Timantinmuotoiset lamput muistuttavat Ilokiven logoa.

 

Ravintolan keskiosaa halkoo rivi viherkasveja.

 

Uudistunut Ilokivi on jo ensisilmäyksellä hyvin erinäköinen kuin ennen: Valkeat pöydät ja seinät ovat vaihtuneet oranssiin ja ruskeaan sekä viherkasveihin. Pöytärivistöjen tilalla on looseja ja pikkupöytiä. Osa pöydistä on varustettu pistorasioilla opiskelua ja muuta työskentelyä varten.

Uudistuksen tavoitteena oli tehdä Ilokivestä enemmän ravintola, vähemmän ruokala, kertoo ravintolapäällikkö Kati LemiläinenUudistaminen aloitettiin viime syyskuussa, kun ravintolan omistava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY teetti kävijöille asiakaskyselyn. Uudistuksia lähdettiin tekemään kyselyvastausten perusteella. 

Viihtyisyyden parantaminen on ollut uudistuksen ykköstavoite. Ravintolaan luotiin myös lisää oleskeluun ja opiskeluun sopivaa tilaa, mikä oli kyselyyn vastanneiden yleisin toive.

”Täällä voi nykyään järjestää myös tapahtumia, vaikka kokouksia tai muuta”, Lemiläinen kertoo.

Asiakkaalle muita näkyvimpiä yksityiskohtia ovat muun muassa se, että leivät otetaan jo ruokalinjaston alusta sekä maidon puuttuminen linjastolta – se on korvattu soodavedellä. Maitoa saa kuitenkin edelleen, linjaston ulkopuolelta. Lisäksi ravintolassa on uusi kassa.

Ilokiven aukioloajat laajenevat niin, että jo yhdeksästä eteenpäin tarjolla on kahvia ja pikkupurtavaa. Lounasaika säilyy ennallaan kello 11–17. Myöskään lounasruokaan ei ole tehty muutoksia.

Uudistuksen vaatimat kustannukset, muun muassa remonttikulut ja sisustussuunnittelijan palkkiot, ovat Lemiläisen mukaan yhteensä noin 100 000 euroa.

Maito on vaihtunut soodaveteen Ilokiven linjastolla.

 

Sisutuksessa on haettu ravintolamaisempaa tunnelmaa ja lämpimämpiä sävyjä.

 

Ei tunnu opiskelijaruokalalta, sanovat saksan kielen ja kulttuurin opiskelijat Susanne Karppinen ja Anna Aula Ilokiven uudistuksesta.

”Tämä on huomattavasti hiljaisempi kuin ennen. Ennen varsinkin ruuhkaisimpaan aikaan oli niin meluista, ettei välttämättä edes halunnut tulla tänne”, Aula kehuu.

Karppinen ja Aula käyvät Ilokivellä syömässä lähes joka päivä, mutta kahville he ovat suunnanneet yleensä Libriin. Jatkossa voi kuitenkin olla, että he kahvittelevat myös Ilokivellä.

 

Anna Aula ja Susanne Karppinen tykästyivät Ilokiven uuteen sisustukseen ja kuplaveteen. Jotkin uudistukset vaativat tosin totuttelua, kuten leivät heti linjaston alussa.